Het laatste formule 1 nieuws

Binnenhalen Mercedes-personeel geeft boost aan toekomst Verstappen

Binnenhalen Mercedes-personeel geeft boost aan toekomst Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Powertrains Limited Max Verstappen heeft verklaard dat hij ‘deel wil blijven uitmaken’ van de toekomst van Red Bull, terwijl het team haar middelen inzet om een eigen krachtbron te ontwikkelen.

Aangezien Honda aan het einde van dit seizoen de Formule 1 zal verlaten, moet Red Bull vanaf 2022 de ontwikkeling van de krachtbron overnemen. Daarna zal het haar eigen systeem voor 2025 gaan ontwerpen. Voorafgaand aan de Spaanse Grand Prix van dit weekend, heeft Red Bull ook bevestigd dat vijf andere voormalige medewerkers van Mercedes de overstap zullen maken.

Artikel gaat verder onder video Verstappen ziet mooie toekomst bij Red Bull

“Het is geweldig om te zien”, antwoordde Verstappen tijdens de persconferentie op donderdag toen hem gevraagd werd of het motorproject zijn eigen toekomst bij het team beïnvloedt. “Natuurlijk praten we erover binnen het team. Het is een heel opwindende toekomst waar ik natuurlijk deel van wil uitmaken”, stelt hij.

Vanaf volgend jaar zal Red Bull zich bij Ferrari voegen, als de enige twee teams op de grid die zowel het chassis als de motor op dezelfde campus produceren. Mercedes en Alpine produceren natuurlijk ook hun eigen motoren, maar doen dit op een andere locaties dan waar zij hun chassis produceren. Interessante ontwikkeling

Terugkijkend op het groeiend aantal Mercedes-medewerkers dat zich bij Red Bull voegt, merkt Verstappen op dat het allemaal heel interessant is. “Het is heel normaal dat je, als een team al zo lang zo dominant is, probeert om dat soort mensen te krijgen. Ik vind het ook een interessant nieuw project om van onze kant aan deel te nemen”, voegt hij eraan toe. “Als mensen lange tijd op dezelfde plek zijn, willen ze soms nieuwe uitdagingen zoeken en dat is begrijpelijk.” Zie jij Verstappen ooit voor een ander team rijden?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Binnenhalen Mercedes-personeel geeft boost aan toekomst Verstappen