Het laatste formule 1 nieuws

Binotto blij voor Vettel: “Podium is heel belangrijk voor hem”

Binotto blij voor Vettel: “Podium is heel belangrijk voor hem”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari Formule 1-teambaas Mattia Binotto zegt dat de podiumplaats van Sebastian Vettel in de GP van Turkije ‘heel belangrijk’ was voor de Duitser na een heel lastig seizoen in dienst van de Scuderia.

Sebastian Vettel werd in het seizoen 2020 tot op heden aan alle kanten overvleugeld door teamgenoot Charles Leclerc . De Monegask stond eerder dit seizoen al twee keer op het podium, terwijl Vettel de grootste moeite had om zijn Ferrari in de punten te laten eindigen. In Turkije werkte Vettel een ouderwets goede race af. Op het glibberige en natte Istanbul Park reed hij zijn beste race van het seizoen en dat bekroonde hij door in de laatste ronde de derde plek over te nemen van Leclerc, die een inhaalactie op Sergio Perez voor de tweede plek zag mislukken.

Binotto liet de Turkse GP aan zich voorbijgaan, maar zag wel dat Vettel bewijs leverde dat hij steeds meer snelheid uit de SF1000 weet te halen. “Ik ben heel blij voor Sebastian”, zei de teambaas van Ferrari . “Ik denk dat het podium voor hem heel belangrijk is, want het is een lastig seizoen voor hem geweest. Ik denk dat hij zich langzamerhand, zeker tegen het einde van het seizoen, meer op zijn gemak voelt in de auto. Hij presteert beter. Hij had een heel goede start, had constant goede snelheid. Hij lette op de banden en hield zijn positie vast. Hij heeft in algemene zin goed gepresteerd, ook in de laatste ronde door zijn kans te grijpen. Dat is geweldig voor hem. Er zijn nog drie races te gaan en hopelijk doet hij het dan net zo goed.”

Vettel heeft duidelijk uitgesproken dat hij moeite heeft om net zoveel uit de Ferrari te halen als Leclerc, met name in de kwalificatie. De oorzaak daarvan is dat hij zich niet zo op zijn gemak voelt als hij de limiet van de grip opzoekt en dat resulteert in povere kwalificaties. In de race betaalt de Duitser daar de prijs voor. “Tot nu toe verliepen de races niet optimaal, want je zit eigenlijk vast zodra je in de achterhoede rijdt. In […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Binotto blij voor Vettel: “Podium is heel belangrijk voor hem”