Het laatste formule 1 nieuws

Binotto: ‘Door budgetplafond wordt gat kleiner, maar niet genoeg’

Binotto: ‘Door budgetplafond wordt gat kleiner, maar niet genoeg’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari kent niet haar beste jaren in de Formule 1 met als dieptepunt 2020. Een wel of niet illegale motor moest aangepast worden. Hierdoor vielen de Italianen ver terug. Desondanks kijken ze positief naar de toekomst.

Mattia Binotto vertelt bij La Gazzetta dello Sport over de strategische keuzes die gemaakt moeten worden vanwege de invoering van het budgetplafond. “Het moment dat de focus op het ontwerp van de auto voor volgend jaar komt te liggen, zal dit jaar vroeger zijn dan gebruikelijk. Dit is niet alleen vanwege het budgetplafond, maar ook omdat we in 2022 een volledig nieuwe auto zullen hebben, om nog maar te zwijgen van het feit dat de financiële beperkingen in 2023 nog krapper zijn.”

Volgens Binotto vraagt dat de nodige aanpassingen. “Wij moeten onze aanpak veranderen, vooral wat het gebruik van middelen en uitgaven betreft. We zullen efficiënter moeten zijn: weten hoe wij prioriteiten moeten stellen en de juiste uitgaven moeten doen. Die zaken worden nog belangrijker.” Afstanden worden kleiner

Verder vraagt de bekende Italiaanse sportkrant of klantenteams de grote fabrikanten gaan verslaan door de komst van het budgetplafond. “Dat hebben we vorig jaar al een paar keer gezien, met de successen van Sergio Perez en Pierre Gasly . Op lange termijn denk ik dat de grotere teams zullen blijven strijden voor de titel, ook al zullen de afstanden kleiner worden” , aldus Binotto.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Binotto: ‘Door budgetplafond wordt gat kleiner, maar niet genoeg’