Het laatste formule 1 nieuws

Binotto: Ferrari kiest nog voor F2-finale welke junior promoveert

Binotto: Ferrari kiest nog voor F2-finale welke junior promoveert

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

14:21 – Ferrari-teambaas Mattia Binotto is van plan om nog voor de Formule 2-finale te bepalen welke juniorcoureur volgend jaar mag promoveren naar de Formule 1. De afsluiter van het F2-seizoen vindt in december plaats in Bahrein.

Momenteel heeft Ferrari vijf van haar juniorcoureurs in de Formule 2 rijden. Drie daarvan – Mick Schumacher, Callum Ilott en Robert Shwartzman– staan in de top-vijf van het kampioenschap. Schumacher leidt de dans om de titel momenteel, gevolgd door Ilott. Deze twee heren gaan in het Midden-Oosten uitmaken wie er met het kampioenschap aan de haal gaat en wie dus Nyck de Vries mag opvolgen.

Haas als bestemming voor Ferrari-junior
Afgelopen vrijdag maakte Alfa Romeo bekend dat het team voor volgend jaar vasthoudt aan de huidige line-up met Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi. De Italiaan bezet het stoeltje dat door Ferrari beheerd wordt, daar is dus geen ruimte meer. Bij Haas gaan daarentegen beide coureurs weg aan het einde van dit seizoen, hetgeen wel kansen biedt voor een Ferrari-junior. Zo wordt Schumacher al langere tijd in verband gebracht met het Amerikaanse team.

Ferrari-teambaas Binotto heeft inmiddels bevestigd dat er in totaal maar één plek in Formule 1 beschikbaar is voor zijn juniorcoureurs in 2021. Hij voegt toe dat er voor anderen op termijn wel kansen komen. “Er is nu even geen ruimte voor iedereen”, reageert de Italiaan op een vraag van Motorsport.com. “Ze doen het allemaal erg goed op dit moment, als we het hebben over Mick, Callum en Robert. Zij zijn momenteel volledig gefocust op het einde van dit Formule 2-seizoen in Bahrein. Het gaat om een titel, dus dat is belangrijk voor hen.”

Einde van F2-seizoen niet afwachten
Na die seizoensafsluiter kan de blik wellicht iets meer op de Formule 1. Eén van de kansen om aan de koningsklasse te ruiken, dient zich na de F2-finale al aan. “Ze krijgen in Abu Dhabi een kans in de ‘young driver test’ van de Formule 1. Maar onze beslissing wordt genomen op basis van wat we tot nu toe hebben gezien. Ons doel is uiteindelijk niet alleen om ze in de Formule […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Binotto: Ferrari kiest nog voor F2-finale welke junior promoveert

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de