Het laatste formule 1 nieuws

Binotto over mogelijk Ferrari-debuut Schumacher in 2023: 'We verwachten veel van hem'

Binotto over mogelijk Ferrari-debuut Schumacher in 2023: ‘We verwachten veel van hem’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher zou in 2023 zomaar eens de overstap kunnen gaan maken naar het team van Ferrari , zo heeft Mattia Binotto in België laten weten. Als Schumacher de goede resultaten tot die tijd weet vol te houden, is de kans groot dat hij op hun radar zal komen.

Schumacher staat erom bekend dat hij doorgaans anderhalf jaar nodig heeft om te wennen in een nieuwe klasse. De jonge Duitser kwam in 2017 de Formule 3 binnen, maar kwam na anderhalf seizoen pas écht los. Uiteindelijk wist hij in 2018, na een dominante tweede seizoenshelft, het kampioenschap binnen te slepen. Hij maakte vervolgens de overstap naar de Formule 2, waar hij hetzelfde traject doorliep. Zodoende won hij in 2020, wederom na een dominante tweede seizoenshelft, het Formule 2-kampioenschap.

De Duitser mocht eerder dit jaar zijn officiële Formule 1-debuut maken bij het team van Haas . Men verwachtte eigenlijk dat hij wederom een flinke periode nodig zou hebben om te kunnen wennen, maar niets bleek minder waar. Hoewel Schumacher in de slechtste wagen op de grid rijdt, en dus vooralsnog geen punten heeft weten te scoren, heeft hij zichzelf al zeker bewezen tegenover Ferrari. Hierdoor is men zich gaan afvragen of Schumacher over anderhalf jaar een mogelijke kandidaat zou kunnen zijn voor het (dan) lege stoeltje bij Ferrari. “Dat zou kunnen”, antwoordt Binotto bij het Duitse RTL . Ferrari zet Schumacher niet onder druk

Toch is Schumacher er nog lang niet, zo benadrukt ook Binotto. Hij zal namelijk eerst nog flink aan de bak moeten. “Voordat we kunnen beslissen wanneer hij klaar zal zijn om naar Ferrari te gaan, moet hij het jaar eerst zonder druk afsluiten. We hoeven hem niet onder druk te zetten, dat zou verkeerd zijn”, benadrukt Binotto. “Maar we houden hem nauwlettend in de gaten”, voegt hij eraan toe. “We verwachten veel van hem.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Binotto over mogelijk Ferrari-debuut Schumacher in 2023: ‘We verwachten veel van hem’