Het laatste formule 1 nieuws

Binotto ziet positieve ontwikkeling: "Denk dat we niet de slechtste van het veld zullen zijn"

Binotto ziet positieve ontwikkeling: “Denk dat we niet de slechtste van het veld zullen zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Scuderia Ferrari Mattia Binotto heeft goede hoop dat Ferrari in 2021 weer een stukje dichterbij de top zal zitten. De Ferrari-teambaas realiseert zich dat de derde plaats moeilijk zal worden, maar benadrukt dat dit wel het minimumdoel zou moeten zijn van het team.

Het Formule 1-seizoen van 2020 is voor het team van Ferrari niet gelopen zoals ze zelf gehoopt hadden. De Scuderia eindigde de afgelopen jaren meestal op de tweede of derde plek in het constructeurskampioenschap, maar moest dit jaar genoegen nemen met een magere vijfde plek. Voor het team uit Maranello is dit het slechtste resultaat sinds 1980, toen het team op de tiende plaats in het kampioenschap eindigde. Teambaas Mattia Binotto blikt daarom terug op dit knotsgekke jaar. “Het is een heel moeilijk seizoen geweest, zelfs moeilijker dan we hadden verwacht,” vertelt Binotto tegenover de media.

Ferrari verwacht niet dat ze volgend jaar opeens mee zullen strijden om het kampioenschap. “Wat we verwachten van 2021? We moeten realistisch zijn. Het gat met het beste team is nog erg groot en ik denk dat ze volgend jaar weer erg sterk zullen zijn,” legt Binotto uit. “Om te zeggen dat we volgend jaar weer kunnen strijden voor het kampioenschap zou onrealistisch zijn.” Binotto benadrukt dat Ferrari een aantal jaar lang het enige team was dat Mercedes kon uitdagen om de titel. “Ik denk dus niet dat de derde plek onmogelijk is, en ik denk in ieder geval dat dat ons minimumdoel voor volgend seizoen zou moeten zijn.” De teambaas geeft echter toe dat het behalen van de derde plek geen gemakkelijke taak zal zijn, omdat hij verwacht dat teams zoals Racing Point en McLaren weer erg sterk zullen zijn.

Toch ziet Binotto de toekomst wel enigszins rooskleurig in. “Ik kan bevestigen dat de motor goed draait op de testbank,” vervolgt de Italiaan. “Qua prestaties is het goed gevorderd, zeker als we het vergelijken met 2020. Ik denk dat we zeker weer competitief zullen zijn als krachtbron. Als ik kijk naar de data van de testbank, dan heb ik het gevoel dat we niet de slechtste van het veld zullen zijn.”

De […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Binotto ziet positieve ontwikkeling: “Denk dat we niet de slechtste van het veld zullen zijn”