Het laatste formule 1 nieuws

Bleekemolen gelooft niet in wederopstanding Vettel: "Niet zo veel vertrouwen meer in"

Bleekemolen gelooft niet in wederopstanding Vettel: “Niet zo veel vertrouwen meer in”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Michael Bleekemolen vreest voor Sebastian Vettel dat zijn podiumplaats in Bakoe eenmalig is. De voormalig F1-coureur is bang dat de Duitser zijn beste tijd in de Formule 1 heeft gehad. De knappe tweede plaats van Vettel in de Grand Prix van Azerbeidzjan verandert de mening van Bleekemolen niet, zo vertelt hij aan GPFans .

Vettel kende afgelopen seizoen een dramatisch jaar bij Ferrari , dat hem zonder pardon aan de kant zette. Via een simpel telefoontje van teambaas Mattia Binotto moest de Duitser horen dat hij in 2021 zou worden vervangen door Carlos Sainz . Een harde manier van Ferrari om een viervoudig wereldkampioen opzij te schuiven, ook al waren de resultaten dat jaar alles behalve goed. Vettel vertrok met vier wereldtitels op zak bij Red Bull Racing om met Ferrari op jacht te gaan naar nog meer wereldtitels, maar die kwamen er in zijn vijf jaar bij de Italiaanse renstal nooit. Aston Martin bood Vettel vervolgens een langer verblijf in de Formule 1.

Artikel gaat verder onder video Eindelijk weer eens op het podium

Bij zijn nieuwe werkgever kende Vettel een uiterst moeizame start van het seizoen met veel tegenslagen en teleurstellende resultaten. In de Grand Prix van Monaco kende hij echter voor het eerst een echt goed weekend met een mooie vijfde plaats in de race op het legendarische stratencircuit in Monte Carlo. Dat resultaat gaf hij afgelopen zondag een nog mooier vervolg met zijn tweede plaats in de Grand Prix van Azerbeidzjan en dat zal Vettel goeddoen volgens Bleekemolen. “Het zal hem wel motiveren, zeker omdat hij even wat blijer is dan wanneer hij steeds buiten de punten eindigt en ellende en crashes heeft. Dat vreet toch altijd aan je in je hoofd. Dus dit is alleen maar beter voor hem”, vertelt de 71-jarige coureur in gesprek met GPFans . ‘Niet zo veel vertrouwen in Vettel’

Bleekemolen is van mening dat de gloriedagen in de F1 van Vettel er al een tijdje op zitten, maar ook hij moet toegeven dat de viervoudig wereldkampioen het in Bakoe voortreffelijk deed. “Hij reed natuurlijk een goede race, zondermeer. Anders wordt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bleekemolen gelooft niet in wederopstanding Vettel: “Niet zo veel vertrouwen meer in”