Het laatste formule 1 nieuws

Bleekemolen: "Het is een mooi circuit, zonde als je er een stuk vanaf haalt"

Bleekemolen: “Het is een mooi circuit, zonde als je er een stuk vanaf haalt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 keert dit weekend terug naar Groot-Brittannië voor een ‘double-header’ op Silverstone. Samen met Jeroen Bleekemolen, die in september zelf nog racete op het circuit, blikt GPblog vooruit naar de twee Grands Prix. Voorkeur voor de oude layout

“Silverstone is natuurlijk een historisch circuit, hoewel het wel behoorlijk verbouwd is een paar jaar geleden. Ik moet zeggen dat ik het oude circuit nog iets bijzonderder vind. Het is nu iets meer een Tilke-baan geworden” , begint Bleekemolen.

“Desondanks heb je hele mooie stukken erin zitten. De sectie na Copse met Maggots and Becketts is heel mooi. Het is prachtig om daar te rijden en blijft uitdagend. Dus uiteindelijk is het nog een heel mooi circuit, maar ik denk dat het vroeger wel mooier is geweest” , vervolgt de GT-coureur. Lees meer

Twee races op dezelfde configuratie

Er wordt twee keer dezelfde layout aangedaan over de twee weekenden. Volgens Bleekemolen is dat ook de beste keuze. Er is zelfs een idee geweest om het circuit voor de tweede race achterstevoren te rijden, maar dat zou onmogelijk zijn geweest om alle vangrails en dergelijken binnen een week moesten worden verplaatst.

“Ik heb zelf ook op de kortere banen van Silverstone gereden. Als je die langere baan hebt, vind ik ook dat je die moet gebruiken. Ik vind dit de enige goede keuze. Als je nou een iets andere variant zou kunnen rijden is het weer ander. Maar echt veel korter gaan vind ik zonde. Het is een heel mooi circuit, dus het is jammer als je er een stuk vanaf haalt” , eindigt Bleekemolen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bleekemolen: “Het is een mooi circuit, zonde als je er een stuk vanaf haalt”