Het laatste formule 1 nieuws

Bleekemolen: "Max Verstappen ligt achter op schema"

Bleekemolen: “Max Verstappen ligt achter op schema”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen debuteerde namens Toro Rosso in 2015 in de Formule 1. De Nederlander maakte indruk en ruim een jaar later maakte hij de stap naar Red Bull , een winnend team, iets dat hij onderstreepte met een overwinning in zijn allereerste race voor Red Bull. Die steile curve had volgens velen binnen no-time tot een titel moeten leiden, maar vijf jaar verder is daar nog altijd geen sprake van.

Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen moet in gesprek met RacingNews365 dan ook concluderen dat Max Verstappen achterligt op schema: “Dat kun je absoluut zo stellen. Maar dat is niet zijn eigen schuld. Hij maakt geen fouten, hij rijdt hard. Aan Max ligt het niet en we weten allemaal waar het wél aan ligt.”

Of het dit jaar anders gaat zijn? Bleekemolen waagt het te betwijfelen. De overwinning van Verstappen in de Grand Prix van Abu Dhabi werd enthousiast ontvangen, want, zo luidde de redenatie, een goed einde van 2020 kan zich vertalen in een goed begin van 2021: “Laten we hopen dat dat niet een eenmalig iets was, maar dat hij écht competitief is, ook motorisch gezien.”

Als hij echter wordt uitgenodigd om een favoriet aan te wijzen voor de eerste race in Bahrein, komt hij niet bij Red Bull uit: “Dan denk ik toch dat de Duitse Gründlichkeit weer op de eerste rij staat. Mercedes had zoveel over, maar gelukkig kon Verstappen in de laatste race laten zien hoe goed hij was”, aldus Bleekemolen, die toch vast wil houden aan dat beetje hoop.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bleekemolen: “Max Verstappen ligt achter op schema”