Het laatste formule 1 nieuws

Bleekemolen: “Verstappen kan dit weekend absoluut winnen”

Bleekemolen: “Verstappen kan dit weekend absoluut winnen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor het eerst in de 70-jarige historie van de sport doet de Formule 1 twee maal hetzelfde circuit aan in opeenvolgende weekends. Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen (1978, GP Amerika met ATS) verwacht voor komend weekend weinig nieuws onder de zon. “Ik ben een beetje bang voor een soort herhaling”, aldus de Aerdenhouter. “De teams hebben weinig tijd en gelegenheid voor grote veranderingen. Ze zijn natuurlijk in Spielberg gebleven. Dus ik verwacht weinig verschil in de onderlinge krachtsverhoudingen.”

Bleekemolen weet het zeker. De strijd om de overwinning gaat andermaal tussen de twee Mercedes sen en Max Verstappen . “De Mercedes is de snelste auto over een rondje, zo konden we in de kwalificatie zien. De Red Bull is gewoon niet de beste auto op dit moment. Maar met een slimme racestrategie en zijn geweldige talent en inzet is Verstappen kanshebber voor de overwinning. Zeker. Afgelopen weekeinde had hij immers zonder pech ook mee kunnen doen om de overwinning.” Alexander Albon schrijft Bleekemolen, tenzij er gekke dingen gebeuren, af voor een zege. “Hij komt gewoon snelheid te kort.”

De 70-jarige vermoedt dat Mercedes en Red Bull-Honda de technische problemen van afgelopen zondag nu wel onder controle zullen hebben. “Ik begreep dat Mercedes nieuwe onderdelen meebrengt en Honda heeft intussen ook niet stilgezeten. Maar elektronica is een raar ding hoor, de techniek is tegenwoordig zo complex. Ik had laatst een Lamborghini die niet goed reed. Bleek het probleem gerelateerd aan een achterlichtje dat stuk was, een onderdeel van 1 euro 50. Dat verwacht je gewoon niet.”

Bleekemolen voorziet achter de twee Mercedessen en de twee Red Bulls wederom een strijd tussen Racing Point en McLaren. “Toch knap hoor, vooral de stappen die het team van Zak Brown heeft gezet. Het zou toch geweldig zijn als een van de teams uit de B-categorie definitief de stap naar de A-categorie maakt. McLaren lijkt dat te kunnen.”

Ondanks een gewijzigd aero-pakket verwacht Bleekemolen in Spielberg nog geen significante progressie bij Ferrari. “Frappant, die achteruitgang. Die we ook zien bij Alfa Romeo en Haas, beide Ferrari-klanten. Je bent geneigd te denken dat Max Verstappen zijn uitspraken over de Ferrari-motoren […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bleekemolen: “Verstappen kan dit weekend absoluut winnen”