Het laatste formule 1 nieuws

Blijft Albon toch bij Red Bull? "Zeg het dan gewoon!"

Blijft Albon toch bij Red Bull? “Zeg het dan gewoon!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez is na zijn uitmuntende reeks in de Formule 1 de topkandidaat voor het Red Bull -zitje in 2021. Het absolute hoogtepunt van die reeks volgde afgelopen weekend toen Perez de Grand Prix van Sakhir op zijn naam wist te schrijven. Ondanks dat er nog altijd geen witte rook vanuit Milton Keynes komt, zien Ruud Dimmers en Tom Coronel in Perez precies wat Red Bull nodig heeft: een competitieve teamgenoot voor Max Verstappen .

“Als je kijkt hoe Perez het doet: hij rijdt vanaf de laatste plek naar de overwinning. In de openingsfase haalt hij iedereen in en dan komt hij achter Albon. Dan denk je: dat zijn twee coureurs die aan elkaar gewaagd zijn, omdat ze in een verschillende auto zitten”, zegt Dimmers in de podcast van RacingNews365 . “Maar hij haalt hem gewoon in, en hoe! Gewoon buitenom. Dat is toch pijnlijk?” Als Dimmers de regisseur was geweest, had hij één man in beeld willen brengen. “Je had eigenlijk een camera op het gezicht van Helmut Marko moeten richten”, zegt de journalist over de man die de keuzes maakt in de rijdersbezetting van Red Bull en AlphaTauri.

Door de prestaties van Perez kan Red Bull haast niet meer om de Mexicaan heen, denkt Dimmers. “Ze kunnen dit niet verdedigen. Perez, die iedere week als een ster rijdt en die gewoon niet onderdoet voor een Hamilton of een Verstappen. Er is op dit moment niemand die zo goed rijdt als Perez. Als die jongen dan zijn stoeltje verliest door Vettel die al uitgerangeerd is en Red Bull dan zegt dat ze Albon houden: schiet mij maar lek. Dat begrijpt niemand toch meer? Albon wordt zesde.”

Coronel denkt zelfs dat de zesde plaats nog een te rooskleurig beeld schetst van de race van Albon. “Er zijn ook nog vier coureurs voor hem uitgevallen. Dus eigenlijk had hij gewoon tiende moeten worden.” De dagen voor Albon bij Red Bull lijken dan ook geteld, maar toch weet Coronel nog niet zo zeker of Red Bull volgend jaar een nieuwe coureur naast Verstappen zet. Mogelijk spelen belangen van de Thaise mede-eigenaars van Red Bull […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Blijft Albon toch bij Red Bull? “Zeg het dan gewoon!”