Het laatste formule 1 nieuws

‘Blind Getrouwd’ zoekt nieuwe kandidaten, maar is de formule niet uitgewerkt?

‘Blind Getrouwd’ zoekt nieuwe kandidaten, maar is de formule niet uitgewerkt?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het zesde seizoen van Blind Getrouwd op VTM zit erop. Weer bleef maar één van de vier koppels na afloop van het experiment getrouwd. Maar meer nog dan dat lijkt er vooral op de formule van het programma zelf sleet te zitten. De kijkcijfers van het afgelopen seizoen maakten dat pijnlijk duidelijk.

Tijdens het eerste seizoen van Blind Getrouwd in 2016 bleek al snel dat VTM goud in handen had. Na een rustig begin klom het aantal kijkcijfers tegen de finale tot boven het miljoen. Ook de vier seizoenen erna kon het programma gelijkaardige kijkcijfers voorleggen, met seizoen drie als absolute uitblinker. Toen haalde Blind Getrouwd gemiddeld bijna 1,1 miljoen kijkers per aflevering.

Het afgelopen seizoen van Blind Getrouwd begon nog enigszins doenbaar met iets meer dan 800.000 kijkers, maar gaandeweg daalde dat aantal alleen maar. Zeker sinds de start van De Mol op de concurrerende zender Play4 raakte VTM niet meer boven de 700.000 kijkers. Veel inschrijvingen, geen spanning

Op voorhand waren de tekenen nochtans zeer gunstig. De eenzaamheid van vele singles tijdens de eerste lockdown zorgde namelijk voor een recordaantal inschrijvingen . Daaruit wisten de experts vier matches te selecteren die elkaar het jawoord moesten geven.

Enkele afleveringen verder liep het eigenlijk al fout voor het zesde seizoen van Blind Getrouwd . Terwijl Candice en Marijn duidelijk steeds verliefder werden, vroegen alle kijkers zich af welk algoritme ooit een goede match had gezien in de drie andere koppels. Amper 2 à 3 weken ver lag de uitslag van het programma dus al vast. Geen mens die geloofde dat een ommekeer nog mogelijk, zo erg zelfs dat Veerle het zelfs niet eens zo lang volhield met Sven . Liefde snel bekoeld vorig seizoen

Vorig jaar kreeg Blind Getrouwd met een gelijkaardig probleem af te rekenen. Nochtans leken drie van de vier koppels van toen op hun trouwdag al vlinders te voelen. Enkel Christoph en vooral Nick klonken iets voorzichtiger. Eens op huwelijksreis sloegen die prille kriebels bij Laura (tegenover Sonny) en Tati (tegenover Lothar) al snel over in ergernis. Enkel Winnie en Jonah bleken een match made in heaven .

Ook […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Blind Getrouwd’ zoekt nieuwe kandidaten, maar is de formule niet uitgewerkt?