Het laatste formule 1 nieuws

Bokaal Grand Prix Zandvoort ontworpen door Piet Boon

Bokaal Grand Prix Zandvoort ontworpen door Piet Boon

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De bokaal die zondag in Zandvoort wordt uitgereikt Copyright: Studio Piet Boon De bokaal die zondag in Zandvoort wordt uitgereikt De winnaar van de Grand Prix in Zandvoort komende zondag ontvangt een bokaal die is ontworpen door Piet Boon. Het ontwerp is gebaseerd op de eerste officiële prijsbeker die in 1939 werd uitgereikt op het circuit. De bokaal is gemaakt van gerecyclede materialen, laat de ontwerper weten.

Het glazen deel van de bokaal is gemaakt van gerecyclede bierflessen van hoofdsponsor Heineken (uiteraard verwijst de kleur ook naar dit bedrijf), het onderstuk bestaat uit hergebruikte delen van plastic kratten en multiplex-afval. Niet alleen de winnaar van de Formule 1-race, maar ook de nummers twee en drie en de drie winnaars van de W-series voor vrouwelijke coureurs, krijgen de bokaal uitgereikt.

De eerste Formule 1-grand prix na meer dan 35 jaar in Zandvoort gaat zondag om 15.00 uur van start. Velen kijken reikhalzend uit naar de terugkeer van ’s werelds belangrijkste autorace, maar het evenement is ook omstreden.

Zo spanden milieuorganisaties rechtszaken aan vanwege stikstof en ter bescherming van de rugstreeppad en zandhagedis en kwamen organisatoren van festivals in het verweer omdat hun meerdaagse evenement in tegenstelling tot de grand prix niet door mocht gaan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bokaal Grand Prix Zandvoort ontworpen door Piet Boon