Het laatste formule 1 nieuws

Bonte startgrid zegt misschien wel alles over de onvoorspelbaarheid van GP in Bakoe

Bonte startgrid zegt misschien wel alles over de onvoorspelbaarheid van GP in Bakoe

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton (l) en Max Verstappen tijdens de training in Bakoe. © REUTERS Door Arjan Schouten Als om 14.00 Nederlandse tijd de lichten doven boven Baku City Circuit rijden er vooraan vier verschillende auto’s weg van de eerste twee startrijen. Nog niet één keer gebeurd, dit nog prille seizoen. Met een Ferrari (Charles Leclerc) en een Mercedes (Lewis Hamilton) voorop en daar meteen achter een Red Bull (Max Verstappen) en een Alpha Tauri (Pierre Gasly), heeft Azerbeidzjan in de zesde race van 2021 de primeur.

Die bonte startgrid van voren zegt misschien wel alles over de onvoorspelbaarheid van de tweede straatrace op rij. In de kwalificatie was het al een chaos en het is niet uit te sluiten dat ook de race aan de Kaspische Zee uitdraait op spektakel, waar alles mogelijk is. Zo ging het zo vaak, bij de laatste bezoeken aan Bakoe. Crashes, safety cars, verrassingen op het podium. We zagen het er allemaal al.

Onvoorspelbare scenario’s, ze passen perfect bij de GP in Bakoe. Daar wensen ze zich toch al nadrukkelijk te profileren als straatgevecht. De wolkenkrabbers hangen hier vol met die aankondigen. Home of the Streetfighters, alsof de cast van Fast and the Furious op bezoek is en niet de Formule 1. Max Verstappen springt uit zijn auto na de kwalificatie. © AP In de wervelende miljoenenstad in de Kaukasus, waar zelfs elke Lada-bestuurder zich al een coureur waant, hopen ze natuurlijk vurig op een smakelijke matpartij tussen Verstappen en Hamilton. In Monaco kwam het er niet van, met Hamilton ver naar achteren geslagen na de kwalificatie. En lang leek het er ook in Bakoe niet in te zitten, waar Mercedes dramatisch begon. Maar met een heropstanding op zaterdag en P2 op de grid is die battle opeens weer helemaal levend. Schuin achter hem op P3 staat immers Verstappen.

De reden voor polesitter Leclerc om vooraf al te concluderen dat hem een heel moeilijke klus wacht. ,,Mercedes en Red Bull zijn in principe sneller hier’’, erkende hij al, na de kwalificatie waarin hij met een shitlap pole pakte, met een beetje mazzel ook vanwege het afbreken van de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bonte startgrid zegt misschien wel alles over de onvoorspelbaarheid van GP in Bakoe