Het laatste formule 1 nieuws

Bottas daagt Red Bull uit: 'Over twee weken ziet alles er weer anders uit'

Bottas daagt Red Bull uit: ‘Over twee weken ziet alles er weer anders uit’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes hoopte tijdens de Grand Prix van Oostenrijk de achterstand op Red Bull Racing te verkleinen, maar slaagde daar niet in. Het Duitse team zag Valtteri Bottas op de tweede plek eindigen, terwijl Lewis Hamilton zelfs buiten het podium belandde.

De Engelsman beleefde zaterdag al een zeer moeizame kwalificatie. Hamilton moest als vierde aan de race beginnen, terwijl zijn Nederlandse concurrent vanaf pole position wegreed. De zevenvoudig wereldkampioen deed vervolgens zijn best om tijdens de start te verrassen, maar daarin slaagde hij uiteindelijk niet. Tweede plaats voor Bottas

Bottas kon meer tevreden zijn over de race. De Finse rijder begon vanaf plek vijf, maar knokte zich naar een tweede eindpositie. Hij realiseerde zich na afloop echter dat er de komende weken veel moet gebeuren om weer in de buurt te komen van Red Bull. “Het moet ons lukken om voor meer pace te zorgen. We nemen updates mee naar Silverstone die ons moeten helpen” , vertelde Bottas tegen Formula1.com .

Afgelopen week reden de Formule 1 -coureurs ook al in Oostenrijk. Tijdens de GP van Steiermark veroverde Verstappen ook toen een eenvoudige overwinning. Hoewel Mercedes nauwelijks wat in te brengen had, hoopt Bottas op nieuwe kansen. “Het verschil is op dit circuit meer dan duidelijk, maar over twee weken ziet alles er weer anders uit.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bottas daagt Red Bull uit: ‘Over twee weken ziet alles er weer anders uit’