Het laatste formule 1 nieuws

Bottas glundert na 15de pole, Hamilton baalt van "slechte ronde"

Bottas glundert na 15de pole, Hamilton baalt van “slechte ronde”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

15:56 – Geen tegenstand voor Mercedes in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand prix van Emilia-Romagna, en dus moest de strijd maar binnen het team worden geleverd. De pole ging naar een sterke Valtteri Bottas, terwijl WK-leider Lewis Hamilton sprak van een “bar slechte” ronde.

Hamilton leek in de slotminuten van Q3 op het klassieke circuit van Imola op weg naar de pole en scherpte zijn eigen beste tijd nog licht aan, maar dat was buiten Bottas gerekend. Met zijn laatste poging haalde de Fin nog een tiende van de toptijd van zijn teamgenoot af.

Een vijftiende pole voor Bottas in de Formule 1 en eentje waarvan hij wel kon nagenieten. “Dit is een circuit waar ik echt van geniet. Het is prachtig als je hier voluit kan gaan. Ik zat te trillen in de auto”, stelde Bottas, wiens mondkapje wellicht een brede grijns verborg. “Ik wist dat ik me in de laatste ronde nog moest verbeteren en vond hier en daar lichte winst waar het nodig was. Het is een geweldig gevoel wanneer zoiets lukt. Aan de tweede en derde bocht heb ik vandaag echt moeten werken en ik kreeg het pas op het einde voor elkaar. Met de laatste bochten ook. Ik had last van instabiliteit van de achterkant van de auto, maar ik wist dat ik het in de laatste ronde gewoon moest riskeren.”

Bottas beseft dat hij zich zondag van zijn agressiefste kant zal moeten tonen, want de aanloop naar de eerste remzone is bijzonder lang. “Het is van de langste aanlopen op de kalender naar de eerste bocht, dus Lewis zal zeker jacht maken, maar hopelijk is mijn tempo goed.”

Een strenge Hamilton sprak achteraf van een “bar slechte ronde”, hoewel die slechts een tiende trager was dan de poletijd van Bottas. “Valtteri deed het geweldig, maar het was best een bar slechte ronde van mezelf”, aldus Hamilton. “Dat kan gebeuren, je kunt het niet altijd perfect doen. Maar het circuit zelf is wel prachtig. De snelheiden zijn ongelooflijk, dus ik ben heel dankbaar dat we hier in Italië zijn en dat we deze prestaties kunnen leveren. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bottas glundert na 15de pole, Hamilton baalt van “slechte ronde”