Het laatste formule 1 nieuws

'Bottas niet de enige kandidaat voor stoeltje bij Williams'

‘Bottas niet de enige kandidaat voor stoeltje bij Williams’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

George Russell vertrekt mogelijk aan het einde van het seizoen bij Williams. De Engelsman staat in de nadrukkelijke belangstelling van Mercedes die hem als vervanger van Valtteri Bottas ziet. Het betekent dat Williams de komende maanden wellicht op zoek moet gaan naar een nieuwe rijder.

Volgens verschillende media staat Bottas hoog op het lijstje van Williams. Niet alleen reed de Finse coureur de afgelopen jaren op een hoog niveau, ook deed hij veel ervaring op bij andere teams. Bottas lijkt daarom de ideale rijder voor Williams om volgend seizoen het uiterste uit de auto te halen, maar volgens Lawrence Barretto zijn er meerdere gegadigden.

De verslaggever van de officiële website van de Formule 1 vertelt dat Williams eveneens Nico Hülkenberg en Daniil Kvyat op het lijstje hebben staan als mogelijke vervangers. Beide coureurs zijn dit seizoen niet actief in de Formule 1 , maar deden in het verleden voldoende ervaring op om in het stoeltje van Williams plaats te nemen. Beslissing van Mercedes over Bottas

Mercedes heeft voorlopig nog geen besluit genomen over de toekomst van Bottas. De Duitse formatie stelt dat de Fin het goed doet, maar lijkt eveneens te kijken naar de prestaties van Russell. Toto Wolff stelde eerder dat het team in de zomerstop een beslissing neemt over volgend seizoen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Bottas niet de enige kandidaat voor stoeltje bij Williams’