Het laatste formule 1 nieuws

Bottas onthult hoe hij Verstappen hielp om Hamilton te verslaan

Bottas onthult hoe hij Verstappen hielp om Hamilton te verslaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Let op: Dit artikel bevat spoilers voor de Netflix-Serie Drive to Survive

Valtteri Bottas wordt door velen beschouwd als de nummer twee van Mercedes . De Fin zelf is het daar echter niet mee eens. In het nieuwste seizoen van de Netflix-serie over Formule 1: Drive to Survive, volgt de cameraploeg de Fin op de voet in aanloop naar het 2020-seizoen en tijdens de Russische Grand Prix.

In Sotsji moest hij twee jaar daarvoor namelijk de overwinning aan Hamilton geven, iets waar hij helemaal kapot van was. In aanloop naar 2020 wilde hij niet wederom het tweede Mercedes-plan zijn. “Ik weet dat ik in het verleden veel tweede geworden ben, maar ik wil bewijzen dat ik niet alleen de nummer twee ben. Ik haat tweede zijn. De beste stuurlui staan aan wal, maar ik laat hen mij niet raken. Ik weet waar ik voor ga en waar ik toe in staat ben. Lewis weet hoe hongerig ik ben naar overwinningen en de titel.”

Volgens Bottas behandelt het Mercedes-personeel hem soms als de tweede coureur, niet eens expres. “Veel mensen in het team hebben, al zullen ze dat niet toegeven, misschien onbewust een nummer één en twee coureur. Soms moeten teamleden zich afvragen, geven we ze een gelijke behandeling?”

Voorafgaand aan het raceweekend in Rusland in 2020 had hij zichzelf dan ook beloofd om egoïstischer te zijn. Tijdens de kwalificatie mikte hij natuurlijk op de poleposition, maar toen hij een paar foutjes maakte tijdens zijn snelle ronde, besloot hij iets bijzonders te doen. Hij gaf Max Verstappen namelijk een slipstream op het moment dat de Nederlander net een snelle ronde was begonnen.

Het gevolg: Verstappen kwalificeerde als tweede, Bottas als derde. Raar, zou je denken, maar eigenlijk was het heel geniepig. “Op elk circuit wil je eerste of tweede starten, maar op dit circuit moet je als eerste of derde starten als je wilt winnen”, zo legt hij zijn keuze uit om Verstappen een slipstream te geven.

“Het is bijna een hele kilometer naar de eerste bocht. Als je achter iemand rijdt, dan is er minder luchtweerstand en rijd je sneller op het rechte […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bottas onthult hoe hij Verstappen hielp om Hamilton te verslaan