Het laatste formule 1 nieuws

Bottas onthult mentale klachten na helpen Lewis Hamilton aan titel

Bottas onthult mentale klachten na helpen Lewis Hamilton aan titel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Valtteri Bottas onthulde dat hij een aardige mentale tik kreeg toen hem door Mercedes voor het eerst werd gevraagd om Lewis Hamilton te helpen naar de wereldtitel in de Formule 1. Na vijf seizoenen bij de ‘silver arrows’ vertrekt de Fin naar het team van Alfa Romeo , een flinke taak staat op hem te wachten om het team dat afgelopen seizoen negende eindige in het constructeurskampioenschap een nieuwe impuls te geven. Het lukte de Finse Mercedes-coureur nooit om Hamilton te verslaan, ondanks een aantal overwinningen is Bottas er nooit in geslaagd om Hamilton het vuur aan de schenen te leggen. Bottas moest vaak genoegen nemen met een tweede plek.

In een interview met GPFans werd hem gevraag of hij zich eerlijk behandeld voelt door Mercedes. Bottas voelt dat hij over het algemeen wel eerlijk is behandeld door het Duitse team.

“Vooral de eerste helft van het seizoen is alles gelijk, maar daarna als er een groot puntenverschil ontstaat veranderd dat. Dan kiest natuurlijk het team en de werknemers voor de coureur die kan vechten voor het kampioenschap.”

Tijdens zijn tweede seizoen in 2018 verliep het seizoen vrij matig voor de Fin. Totdat het Formule 1-circus aankwam in Rusland, van oudsher een circuit waar Bottas zich thuis voelt. Hij boekte in 2017 hier zijn eerste overwinning en leek in 2018 weer met de winst ervan door te gaan.

Maar Mercedes vroeg Bottas om de positie op te geven om zodoende Lewis Hamilton aan de overwinning te helpen. Dit leverde Bottas de eerste psychische deuk op.

“Het was niet goed voor mijn mentale gesteldheid. Maar tijd heelt en je leert het te accepteren.”, aldus Bottas in een interview met GPFans. Gevraagd naar zijn nieuwe avontuur bij Alfa Romeo is Bottas positief gestemd. “Ik heb er zeker zin in. Een van de redenen dat ik er zo’n zin in heb, is de verandering.”

Het is volgens Bottas een grote verantwoordelijkheid. “Het zal mijn tiende seizoen worden in de Formule 1 dus ik ben er van overtuigd dat ik de dingen die ik heb geleerd bij Mercedes en Williams over kan brengen bij Alfa Romeo.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bottas onthult mentale klachten na helpen Lewis Hamilton aan titel