Het laatste formule 1 nieuws

Bottas ontkent vertrek bij Mercedes

Bottas ontkent vertrek bij Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© AP Valtteri Bottas beweert dat hij niet op de schopstoel zit bij Mercedes. Diverse autosportmedia brachten deze week het bericht naar buiten dat de Finse Formule 1-coureur bezig is aan zijn laatste seizoen bij Mercedes en dat de Brit George Russell zijn stoeltje bij de Duitse renstal overneemt na dit seizoen. Maar volgens Bottas is dat onzin.

,,Het is niet waar en het is niet gebaseerd op feiten. Er is helemaal niemand die mij dit verteld heeft”, zei de Fin in aanloop naar de Grote Prijs van Frankrijk.

Bottas rijdt sinds 2017 bij Mercedes en altijd in de schaduw van de Brit Lewis Hamilton, die vorig seizoen zijn zevende wereldtitel veroverde. Dit seizoen presteert de Fin ondermaats. Hij viel al twee keer uit en eindigde in de vorige race in Bakoe als twaalfde. Russell, die nu nog voor het achterhoedeteam Williams rijdt, maakte vorig jaar veel indruk toen hij Hamilton verving in Bahrein. ,,Ach, deze speculaties keren elk jaar terug. Het hoort bij de sport”, zei Bottas, die wel binnenkort met teambaas Toto Wolff van Mercedes om de tafel gaat om te spreken over zijn contract. © REUTERS In deze tijd kan iedereen wel wat extra ontspanning gebruiken. Maak voordelig kennis met een blad naar keuze. Je hebt al een proefabonnement voor 10,- Stopt vanzelf.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bottas ontkent vertrek bij Mercedes