Het laatste formule 1 nieuws

Bottas verrast door tempo Red Bull: "Kon Verstappen niet bijhouden"

Bottas verrast door tempo Red Bull: “Kon Verstappen niet bijhouden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Ik denk dat Red Bull vandaag te snel was voor ons. Verrassend snel eigenlijk”, zo roept Valtteri Bottas even nadat hij voor de laatste keer dit jaar uit zijn Formule 1 -bolide stapte.

“We gingen ervanuit dat we qua racepace aan Red Bull gewaagd zouden zijn, maar ze konden de race controleren en daarmee ook het gat naar ons als dat nodig was. Ik probeerde van alles, maar ik kon hem simpelweg niet bijhouden.”

Wat vond hij los van de prestaties van Verstappen van zijn eigen race? “Ik denk dat het een degelijk optreden was. Ik heb geen fouten gemaakt en ik denk niet dat er meer in had gezeten met het pakket dat we hadden. Dus in dat opzicht was het een goede race, waarin ik mijn teamgenoot heb verslagen. Het is al even geleden dat ik op het podium stond, dus dat is mooi.”

Nu breekt een kortere winterperiode dan normaal aan. Wat de plannen zijn van Bottas? “Volgende week hebben we nog wel wat verplichtingen, maar met kerst zijn we vrij. Hopelijk kan ik dan wat familie bezoeken. Even resetten en dan weer vol aan de bak om weer op nul te beginnen.”

Tot slot heeft Bottas nog enkele lovende woorden over voor zijn team: “Het was een prachtig jaar en ben er trots op dat we een één twee hebben kunnen pakken in het kampioenschap. Ieder heeft hard gewerkt en ik ben iedereen dan ook zeer dankbaar.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bottas verrast door tempo Red Bull: “Kon Verstappen niet bijhouden”