Het laatste formule 1 nieuws

Bottas: 'Verstappen inhalen ging makkelijker dan verwacht'

Bottas: ‘Verstappen inhalen ging makkelijker dan verwacht’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Valtteri Bottas dacht zondag tijdens de Grand Prix van Stiermarken dat het een stuk lastiger ging zijn om de tweede plek van Max Verstappen af te pakken. De Nederlander bood aanvankelijk nog knap weerstand, maar een ronde later moest de Red Bull-coureur zich toch gewonnen geven.

Nadat hij de race als vierde was gestart stond het tweede deel van de race voor Bottas afgelopen zondag in het teken van een inhaaljacht op Max Verstappen. De Nederlander had tien ronden voor de Fin zijn pitstop gemaakt, waardoor Bottas op nieuwere banden flink in het voordeel was ten opzichte van Verstappen.

In de slotfase van de race had Bottas zich op de staart van de Limburger gemeld en ging hij bij het uitkomen van Bocht 3 voorbij aan de Red Bull, maar Verstappen liet het er niet bij zitten en sloeg de volgende bocht buitenom terug, om zo de tweede plek weer te heroveren. You just know @Max33Verstappen won’t back down without a fight � #ChargeOn � #F1 https://t.co/xkpFuj67X8 — Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) Tue Jul 14 13:05:38 +0000 2020 “Verstappen zal het je altijd lastig maken” “Hij zal het je altijd lastig maken, zonder twijfel”, blikt Bottas tegenover Autospor t terug op het duel met Verstappen. “Ik dacht dat ik hem had de eerste keer, maar hij deed alles wat hij kon om ervoor te blijven. Hij ging buitenom, wat ik niet echt had verwacht. Daarna gingen we zij aan zij door de bochten 5 en 6. Ik realiseerde me dat er geen plek voor ons tweeën was, dus ik besloot van mijn gas te gaan en het opnieuw te proberen.”

Een ronde later wist Bottas er alsnog in te slagen om de tweede plek over te nemen: “Die tweede keer zorgde ik ervoor dat hij niet meer buitenom kon gaan. Daarnaast had ik het momentum en was ik in het voordeel met de banden.”

“Uiteindelijk was het makkelijker dan ik had verwacht. Tien tot vijftien ronden daarvoor had ik gedacht dat het heel tricky zou worden, maar uiteindelijk had hij gewoon niet meer de banden.” ‘Zonder DRS was het een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bottas: ‘Verstappen inhalen ging makkelijker dan verwacht’