Het laatste formule 1 nieuws

Bottas: "We weten dat dit gebied een van de sterke punten van Red Bull is"

Bottas: “We weten dat dit gebied een van de sterke punten van Red Bull is”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Valtteri Bottas weet wat Mercedes moet doen om dit jaar ten koste van Red Bull Racing de achtste titel op rij te pakken in de Formule 1 . De nummer vijf van het wereldkampioenschap stelt dat het totaalpakket beter begrepen moet worden en dat de set-up elk weekend nog verder verfijnd dient te worden.

“Ik denk dat we nog meer uit de auto kunnen halen” , wordt Bottas geciteerd door Speedweek.com . De Mercedes-coureur denkt dat er nog veel potentie in de W12 zit. ” Als we de rijeigenschappen kunnen verbeteren en de balans betrouwbaarder kunnen maken in de bochten, dan kunnen we een stapje hoger.”

De Fin weet precies waar Mercedes aan moet werken om het gat met Red Bull volledig te dichten of juist weg te kunnen lopen bij de Oostenrijkse rivaal. “We moeten het totaalpakket beter begrijpen en de set-up verfijnen. Een totaal van 23 Grands Prix is een lange tijd om je auto te leren kennen. We moeten gewoon efficiënter zijn dan de andere teams in termen van ontwikkeling” , legt hij uit. Doorontwikkeling W12

“We weten dat dit gebied een van de sterke punten van Red Bull is, maar we moeten gewoon sneller werken” , aldus Bottas, die weet dat er in 2022 nieuwe reglementen hun intrede in de Formule 1 zullen doen. Alle teams zullen dus de knoop moeten doorhakken wanneer ze gaan stoppen met de ontwikkeling van de huidige bolide.

Bottas verwacht in ieder geval het moeilijkste seizoen sinds lange tijd voor zijn Duitse werkgever. “Niemand gaat het kampioenschap domineren”, zo luidt de voorspelling van de 31-jarige rijder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Bottas: “We weten dat dit gebied een van de sterke punten van Red Bull is”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden