Het laatste formule 1 nieuws

Boullier enthousiast over sprintraces: 'Dan wordt dit het format voor het hele seizoen'

Boullier enthousiast over sprintraces: ‘Dan wordt dit het format voor het hele seizoen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sprintraces Eric Boullier ziet sprintraces als de toekomst van de Formule 1. De sportief directeur van de Grand Prix van Frankrijk is ervan overtuigd dat sprintraces in alle races worden ingevoerd als de eerste testen dit jaar goed uitpakken.

Sprintraces zijn een bekend fenomeen tijdens de raceweekenden van de Formule 1, maar dan wel in de andere raceklassen die met het F1-circus meereizen. Onder meer in de Formule 2 wordt al langer met sprintraces gewerkt. Ook in de F1 zitten de sprintraces er dus aan te komen, iets wat nog nooit eerder gebeurde in de sport. CEO Stefano Domenicali bevestigde onlangs al dat er tijdens de Grand Prix op Silverstone voor het eerst een sprintrace verreden zal worden. Inmiddels zouden de Grands Prix van Italië en Brazilië als tweede en derde circuit zijn toegevoegd aan het rijtje van sprintraces.

Artikel gaat verder onder video Zijn sprintraces de toekomst?

F1-CEO Stefano Domenicali liet onlangs nog weten dat het niet de bedoeling is dat in de toekomst alle Grands Prix een sprintrace krijgen, maar daar denkt Boullier duidelijk anders over. De directeur van de race in Frankrijk ziet sprintraces duidelijk wel als een optie voor elke Grand Prix, zo vertelt hij aan Motorsport.com . “Ze testen het nieuwe format dit jaar tijdens een paar races en dat is prima. Als het dan goed wordt bevonden door iedereen, moet het volgend jaar ingevoerd worden in het hele kampioenschap. Dan wordt dit het nieuwe format voor het hele seizoen”, aldus Boullier.

De oud-teambaas van McLaren geeft aan dat ze in Frankrijk een heel seizoen met sprintraces in ieder geval wel zien zitten. “Het zou mooi zijn om voor elke race hetzelfde format te hebben. Wij staan er zeker voor open.” Ben jij een voorstander van de sprintraces?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Boullier enthousiast over sprintraces: ‘Dan wordt dit het format voor het hele seizoen’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden