Het laatste formule 1 nieuws

Boze Wolff verbitterd over diskwalificatie Hamilton: ‘Vleugel afgekeurd door beschadiging’

Boze Wolff verbitterd over diskwalificatie Hamilton: ‘Vleugel afgekeurd door beschadiging’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het feit dat de achtervleugel van Lewis Hamilton gisteren niet door de test van de FIA kwam, was te wijten aan een beschadiging, zo pleit Mercedes-teambaas Toto Wolff. “We hebben de 85 millimeterregel niet overtreden, we kwamen gewoon niet door de test.” Achteraan gestart eindigde Hamilton de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië als vijfde.

De saga rond de achtervleugel van Lewis Hamilton startte gisteren een uur na de kwalificatie en kwam twee uur voor de sprintkwalificatie vandaag tot een climax. Slotconclusie was dat Hamilton uit de uitslag werd geschrapt en de sprint vanmiddag achteraan moest aanvangen. Hamilton zelf sloot zich af van de heisa en wist zich terug te vechten tot de vijfde stek, dat betekent dat hij morgen met zijn gridstraf van de tiende plek zal beginnen.

Lees ook: Hamilton: ‘Was verschrikkelijk om te horen dat ik gediskwalificeerd was’

“Soms na zulke enorme frustraties in de Formule 1 zie je vervolgens 30 prachtige minuten met Valtteri die alles onder controle heeft en wint en Lewis die zich knap terugvecht”, jubelde Wolff na afloop. “Volgens mij heeft hij 16 inhaalmanoeuvres gedaan, het is mooi om de politiek even te kunnen vergeten en een mooie wedstrijd te kijken.” Foto: Peter van Egmond De top van Mercedes is de afgelopen 20 uur in touw geweest om de controverse rond Hamiltons achtervleugel te managen. De frustratie leek dan ook even van Wolff af te vallen met een ‘F$% ”m all’ op de radio naar Hamilton. Vrij vertaald: Ze kunnen allemaal de kolere krijgen. “Dat bedoelde ik niet naar de regels of iets dergelijks, het is gewoon een filosofie die we hebben. Soms is er tegenslag nodig om terug te kunnen komen. Het punt is, gisteren is de auto getest en we krijgen zo kort voor de race te horen dat Lewis gediskwalificeerd was. Dat is best triest aangezien er procedures zijn in de F1 en een protocol dat gevolgd moet worden.”

Volgens Wolff was de begane overtreding minimaal. “We hadden een auto die niet in overtreding was van de regels rondom de opening van 85 millimeter. We hebben opeenvolgdende tests niet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Boze Wolff verbitterd over diskwalificatie Hamilton: ‘Vleugel afgekeurd door beschadiging’