Het laatste formule 1 nieuws

Brawn antwoordt op kritiek na sprintrace: "Nu krijgt Hamilton nog een kans"

Brawn antwoordt op kritiek na sprintrace: “Nu krijgt Hamilton nog een kans”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ross Brawn en zijn team hebben een alternatief weekendformat bedacht voor de Britse Grand Prix. De algemeen directeur van de Formule 1 wil wachten tot alle drie de tests zijn afgerond, maar staat positief tegenover het concept. Hij beantwoordt zelfs een klein puntje van kritiek.

In de ‘normale’ kwalificatie op vrijdagavond noteerde Lewis Hamilton de snelste tijd van de sessie en verzekerde zich daarmee van pole position voor de sprintrace. Hij verloor de pole position voor de Britse Grand Prix echter omdat Max Verstappen beter van de lijn kwam. Mercedes-baas Toto Wolff vindt dat pole position niet moet worden uitgedeeld op basis van een race-uitslag, maar Brawn antwoordt.

“Iemand vertelde me dat het oneerlijk zou zijn met Lewis op pole, maar het was ook gevaarlijk voor Lewis om op pole de race in te gaan met die start van Max. Lewis zou de race niet gewonnen hebben. Zie je wat ik bedoel. Nu heeft hij nog een kans om te zien wat hij kan doen”, vertelde Brawn aan Sky Sports.

“Hij [Lewis] kan de sterke punten van Max zien dus het geeft hem een kans om te zien wat hij kan doen om Max morgen te verslaan. Het team kan bedenken hoe ze hem kunnen verslaan. Als ze hem laten gaan dan kunnen ze hem niet verslaan.” Terugblik op sprint race

Brawn blikt vervolgens ook terug op het resultaat: “Best tevreden! Ik denk dat we de laatste fase van het weekend moeten doen maar ik denk dat we naar het hele weekend moeten kijken. Gisteren een fantastische dag vandaag en de fans zaten op het puntje van hun stoel , voegde hij eraan toe.

We gaan het format van dit weekend nog twee keer in actie zien dit seizoen. Daarna zal er een definitieve beslissingen worden genomen of dit format vanaf volgend jaar definitief gaat worden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn antwoordt op kritiek na sprintrace: “Nu krijgt Hamilton nog een kans”