Het laatste formule 1 nieuws

Brawn: “Mercedes heeft maar één keuze voor tweede zitje 2022”

Brawn: “Mercedes heeft maar één keuze voor tweede zitje 2022”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zondag mocht voor het eerst in zijn Formule 1-carrière plaatsnemen op het podium. In de totaal verregende GP van België eindigde hij op de tweede plaats, achter winnaar Max Verstappen en voor Lewis Hamilton. Die positie stelde hij veilig door in de kwalificatie de tweede tijd te rijden. Op zondag werden er uiteindelijk slecht drie ronden achter de safety car afgewerkt, daardoor de startopstelling bijna geheel hetzelfde was als de uitslag van de race. Met zijn kwalificatie bewees Russell echter opnieuw zijn kwaliteiten, stelt Brawn in zijn vaste column voor F1.com . “We weten allemaal dat George Russell een geweldig talent heeft. We hebben het vaak gezien bij Williams en dat werd versterkt bij Mercedes, toen hij inviel voor Lewis Hamilton tijdens de GP van Sakhir vorig jaar.”

Russell legde de basis voor zijn podium op zaterdag. In Q3 perste de ziet plaatsnemen. “In mijn ogen kan Mercedes maar één besluit nemen met betrekking tot het tweede zitje voor volgend jaar.”

Ondanks de regen ging de kwalificatie op zaterdag gewoon door. De race op zondag viel echter letterlijk in het water. In een tijdsbestek van vier uur gingen de coureurs vijf keer rond op Spa, waarvan de laatste drie ronden achter de safety car ervoor zorgden dat er een officiële uitslag op het bord kwam. Daardoor werden halve punten uitgedeeld. “Het is niet ideaal, maar als je niemand kan belonen voor de race, dan moet je ze belonen voor hun moed in de kwalificatie”, zei Brawn daarover. “Bij gebrek aan een volledige race hoort een ronde zoals George die reed in de kwalificatie beloond te worden. Zoals gezegd is dat niet ideaal, maar het is wat het is. Het weer was ons zondag gewoon niet gunstig gezind.” Meer Formule 1-nieuws:

Alfa Romeo: Uitkomst Belgische GP is voor iedereen pijnlijk Ecclestone had GP België van start laten gaan: “Keuze aan de coureurs” Emerson Fittipaldi zet geld in op thuisoverwinning Verstappen

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn: “Mercedes heeft maar één keuze voor tweede zitje 2022”