Het laatste formule 1 nieuws

Brawn mikt op langere wintertests in 2022: 'Teams hebben meer tijd nodig'

Brawn mikt op langere wintertests in 2022: ‘Teams hebben meer tijd nodig’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf 2022 hoopt de Formule 1 minstens twee testweken te hebben voorafgaand aan het nieuwe seizoen. Ross Brawn vindt dat dat nodig is vanwege de grote regelwijzigingen die van kracht gaan in het volgende seizoen.

In 2021 kregen de teams en coureurs slechts drie testdagen om de nieuwe auto’s te begrijpen. Dit kwam mede omdat een groot deel van de wagens hetzelfde is gebleven en het bespaart geld. In 2022 zou dit zomaar weer verandert kunnen worden naar minstens twee testweken. Brawn wil meerdere tests

“Ik denk dat we een langere testweek willen hebben in 2022, of zelfs een reeks aan testweken. Want met de nieuwe auto moeten we de teams de tijd geven om de wagen te begrijpen en te settelen” , zegt Brawn in gesprek met The Muscle Help Foundation .

Het besluit van dit jaar om de wintertests maar drie dagen te laten duren viel niet in de smaak bij veel teams en coureurs. “We anticiperen nu twee tests in het voorseizoen. Dan hebben coureurs die van team gewisseld zijn wat meer tijd om de wagen te kennen en de teams ook” , besluit Brawn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn mikt op langere wintertests in 2022: ‘Teams hebben meer tijd nodig’