Het laatste formule 1 nieuws

Brawn na kritiek: "Mogelijk aanpassing parc fermé-regels bij volgende sprintrace"

Brawn na kritiek: “Mogelijk aanpassing parc fermé-regels bij volgende sprintrace”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het eerste weekend in de nieuwe stijl kende op Silverstone een vlekkeloze start. Ja, het was wennen voor coureurs, teams en fans, maar veel reacties waren positief. Het idee van een sprintrace op zaterdag kon op veel goedkeuring rekenen.

Grootste punt van kritiek was dat de teams hun auto’s na de kwalificatie op vrijdag al niet meer aan mogen passen. De teams hebben dan slechts de eerste training om de afstelling te bepalen en te verbeteren, waarbij ze tijdens de kwalificatie nog wel wat kleine dingen door kunnen voeren. Vanaf het einde van de kwalificatie gelden de parc fermé-regels , die voorschrijven dat er nauwelijks dingen gewijzigd mogen worden aan een auto.

RacingNews365 sprak exclusief met Ross Brawn, managing director van de Formule 1 , en stelde hem de vraag of de parc fermé-regels niet moeten wijzigen bij volgende weekenden met sprintraces. Mede doordat de tweede vrije training volgens velen een frustrerende sessie was, aangezien teams niets mochten wijzigen aan hun auto.

“Ik begrijp dat de tweede training frustraties oplevert door de regels omtrent het parc fermé. Dat is een punt dat we met de teams en FIA moeten bepalen om te tweaken voor de toekomst. Ik ben van mening dat we de tweede training zeker moeten behouden. Er werd veel gereden. Het zorgde voor entertainment voor de fans.”

“Ik denk dat de teams het ook een nuttige sessie vonden op het moment dat ze terugkijken. Ik denk dat iedereen terug moet kijken op het weekend en dat we dan moeten bepalen welke zaken aanpassingen vergen.”

Dit seizoen staan er nog twee Grands Prix-weekenden op het programma gedurende welke er een sprintkwalificatie race zal worden verreden. Volgens Brawn is de ruimte om wijzigingen door te voeren beperkt.

“Ik denk dat er een of twee dingen die we kunnen wijzigen. Of we de parc ferme regels hanteren zal een discussiepunt zijn en dat is ook transparant. Wat we niet gaan doen is de opzet van het weekend wijzigen. Het zullen kleine wijzigingen zijn en alle wijzigingen kunnen alleen plaatsvinden met goedkeuring van de FIA en de teams.”

De tweede sprintkwalificatie race vindt plaats in Monza, de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn na kritiek: “Mogelijk aanpassing parc fermé-regels bij volgende sprintrace”