Het laatste formule 1 nieuws

Brawn oneens met de stewards: 'Ze hadden het ongeluk allebei kunnen voorkomen'

Brawn oneens met de stewards: ‘Ze hadden het ongeluk allebei kunnen voorkomen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie veroorzaakte de crash? Ross Brawn hoopt van harte dat de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen op de baan uitgevochten zal worden en niet in het kantoor van de stewards. De Formule 1-directeur verwacht namelijk niet dat één van de heren in de toekomst nog toe zal geven.

Afgelopen weekend zijn Hamilton en`Verstappen voor de tweede maal dit seizoen betrokken geraakt bij een flinke crash. Toen Verstappen een poging deed om Hamilton in te halen, die net uit de pitstraat gereden kwam, ging het mis, De twee coureurs gingen wiel aan wiel door de bocht, waarna Verstappen bovenop de auto van zijn titelconcurrent belandde. De stewards hebben het incident na afloop van de race uitgebreid bekeken en hebben de verhalen van beide kanten aangehoord. Zij wezen Verstappen aan als de voornamelijk schuldige partij en gaven hem daarom twee strafpunten en drie plekken gridstraf voor de volgende Grand Prix. Brawn is het echter niet met dit vonnis eens en stelt dat beide coureurs de crash hadden kunnen voorkomen. “Het is jammer dat ze in het grind zijn beland, want het had een geweldige race kunnen worden – en dat is ons ontnomen”, stelt hij in zijn column voor F1.com. Titelstrijd gaat door

“Ik ben geïnteresseerd om te zien welke impact dit heeft op hun voortdurende strijd om de titel”, vervolgt Brawn. “We hebben Silverstone meegemaakt, wat een groot en controversieel incident was. Persoonlijk zou ik niet zeggen dat het de dynamiek heeft veranderd. Je hebt momenteel twee hanen op het erf en we zien daar de gevolgen van”, stelt de Formule 1-baas.

Volgens Brawn is het niet ondenkbaar dat dit vaker gaat gebeuren dit seizoen. “Ik denk niet dat één van hen de rest van dit jaar nog toe zal geven aan de ander. Maar ik hoop wel dat het kampioenschap wordt gewonnen op de baan en niet in de barrières of de kamer van de stewards”, aldus Brawn. Wie had er schuld aan de crash?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn oneens met de stewards: ‘Ze hadden het ongeluk allebei kunnen voorkomen’