Het laatste formule 1 nieuws

Brawn: 'Red Bull kon niets anders doen met de strategie'

Brawn: ‘Red Bull kon niets anders doen met de strategie’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Ross Brawn denkt dat Red Bull en Max Verstappen niet veel meer hadden kunnen doen op het gebied van de strategie in Spanje. Het zou volgens de Formule 1-directeur geen verschil hebben gemaakt in de eindstrijd op het circuit.

Het is het gesprek van de dag na de Grand Prix van Spanje . Op het circuit van Barcelona gingen Lewis Hamilton en Max Verstappen lange tijd nek aan nek. Uiteindelijk trok de Brit aan het langste eind. Volgens sommige critici vanwege de bandenstrategie en het moment van de pitstops. Zo zeggen sommige analisten dat Verstappen en Red Bull voor een andere strategie hadden moeten kiezen. Maar Brawn kijkt daar anders tegenaan. Hij denkt dat dat niet veel verschil gemaakt zou hebben.

Artikel gaat verder onder video Onmogelijk te voorspellen

Zo zegt hij in zijn column op Formule1.com : “Ik weet niet zeker of Red Bull iets anders had kunnen doen.” Ook als hij binnen zou zijn gekomen komen ná Hamiltons tweede pitstop, is het onmogelijk te voorspellen of Verstappen Hamilton achter zich had kunnen houden, denkt Brawn. Lewis neemt het risico niet per se

Verder is Brawn erg lovend over de Nederlander. “Hij deed vanaf de start alles om op indrukwekkende wijze de leiding te nemen. Hij is niet bang om de strijd met Lewis aan te gaan. De realiteit is dat hij weet dat het onwaarschijnlijk is dat hij Lewis zal verslaan als hij aan het einde van de eerste ronde nog tweede staat. Dat geeft hem de toewijding om direct aan hem voorbij te gaan. Daarentegen weet Lewis dat hij Max kan verslaan vanaf de tweede plaats na de eerste ronde – zoals hij vandaag deed – dus hij neemt dat risico niet per se.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn: ‘Red Bull kon niets anders doen met de strategie’