Het laatste formule 1 nieuws

Brawn: "Ricciardo zou in een Mercedes om de titel vechten"

Brawn: “Ricciardo zou in een Mercedes om de titel vechten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniel Ricciardo pakte op Imola zijn tweede podiumplek van het jaar. De Australiër is aan een uitstekend seizoen bezig bij Renault en dat is F1-directeur Ross Brawn niet ontgaan: “Ricciardo is een van de beste rijders in de Formule 1. Zijn weg naar opnieuw een podiumplaats was indrukwekkend te noemen. Als hij in een Mercedes -bolide zou rijden, dan zou hij in mijn ogen zonder meer strijden voor pole’s, overwinningen en strijden om de wereldtitel”, aldus de mooie woorden van de voormalig Ferrari -engineer.

“Daniel levert geweldig werk af bij Renault, daarom zullen de Fransen het ook jammer vinden om hem te zien vertrekken aan het einde van het seizoen. Toch hebben zij met Fernando Alonso natuurlijk een goede opvolger in handen. Hopelijk kan McLaren Ricciardo in 2021 een goede wagen bieden, want dat verdient hij. De Australiër is namelijk een fantastische deelnemer.”

Op de officiële site van de Formule 1, had de Formule 1-directeur logischerwijs veel mooie woorden over voor de geweldige prestaties van Mercedes. De Duitsers wonnen de zevende constructeurstitel op rij en verbeterden daarmee het Ferrari-record van zes wereldtitels op een rij. ” Lewis Hamilton liet op Imola andermaal zien hoe goed dat hij is. Natuurlijk had Valtteri Bottas wat pech, maar om daarvan te profiteren moet je er wel staan en Hamilton stond er.”

“Lewis reed geweldig, met een perfecte bolide. Mercedes maakt vanaf 2014 een prachtige tijd mee en zondag waren ze in staat om het record van Ferrari te verbreken. Een record waar ik zelf ook deel van uitmaakte, dus ik weet hoe lastig het is om zo’n record te behalen of te verbreken. Uiteindelijk weet je dat er altijd iemand komt die je record zal verbreken en dat is Mercedes nu gelukt. Mercedes heeft het record verdiend en de felicitaties gaan dan ook uit naar Toto Wolff die geweldig werk heeft afgeleverd.”

Nico Hulkenberg staat op poleposition om het stoeltje van Alexander Albon over te nemen. Een uitstekende keuze?! Dit en veel meer in de RN365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn: “Ricciardo zou in een Mercedes om de titel vechten”