Het laatste formule 1 nieuws

Brawn tevreden na eerste F1 Sprint: “Feedback fans heel positief”

Brawn tevreden na eerste F1 Sprint: “Feedback fans heel positief”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De eerste sprintkwalificatie in de geschiedenis van de Formule 1 is achter de rug. Sportief directeur Ross Brawn van de F1 is laaiend enthousiast over de ‘bloedstollende’ en ‘sensationele’ race en stelt dat ook de eerste feedback van de fans positief is.

Sinds Liberty Media de Formule 1 overnam van Bernie Ecclestone heeft het Amerikaanse concern geprobeerd om veranderingen door te voeren. Aan de hand van onder meer Ross Brawn werd er steeds vaker gesproken over een zaterdagse sprintrace. De versie met een reversed grid kwam er niet door, maar op Silverstone werd toch het eerste F1 Sprint-evenement georganiseerd. nog de snelste geweest in de kwalificatie. Meer over de F1-sprintrace:

Verstappen grijpt pole voor Britse GP met zege in sprintrace Hamilton baalt na verloren sprint: “Kon hem echt niet bijhouden” Verstappen: F1 moet nog eens naar format met sprintrace kijken

Brawn was een van de drijvende krachten achter de introductie van de F1 Sprint. Voorafgaand aan de eerste editie op Silverstone verwachtte hij dat de coureurs fel met elkaar zouden strijden en dat zag hij naar eigen zeggen bevestigd worden op zaterdagmiddag. “Een van de dingen die we hebben gezien, is dat een racecoureur nog altijd een racecoureur is. Zij zullen nooit rustig aan doen, dus door het hele veld is er veel actie. Ik bedoel, de eerste ronde was bloedstollend en sensationeel. Daarna hadden we de kleine duels in het restant van de race. Fernando Alonso’s prestatie was nog een sensationeel deel van de race. Hij kreeg mijn stem voor hoogtepunt van de race. Daar zou ik iedere dag van de week kaarten voor kopen”, vertelde Brawn kort na afloop van de sprintrace.

Het gevoel is dus goed bij Brawn, maar hij benadrukt ook dat de F1, de FIA en de teams nog gaan nabeschouwen op het nieuwe format. Veranderingen komen echter pas tot stand als het format ook echt een vervolg krijgt vanaf 2022. “Ik denk dus dat we heel tevreden zijn. We zullen de rest van het weekend afwachten en gaan daarna met de FIA en de teams zitten om te kijken wat we willen evalueren. Het fundamentele […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn tevreden na eerste F1 Sprint: “Feedback fans heel positief”