Het laatste formule 1 nieuws

Brawn verwacht 'titanenstrijd' tussen Hamilton en Verstappen

Brawn verwacht ‘titanenstrijd’ tussen Hamilton en Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1-organisatie, verwacht dat het komende F1-seizoen wel eens zou kunnen ontaarden in ‘een titanenstrijd’ tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

In zijn wekelijkse column op de officiële website van de Formule 1 geeft de oud-teambaas van onder andere Ferrari, Brawn GP en Mercedes te kennen dat hij heeft genoten van de strijd tussen beide kemphanen. Vooral de manier waarop Verstappen zich in het begin van de race de kaas niet van het brood liet eten en polesitter Hamilton in de eerste bocht naar buiten op de kerbs dwong, bekoorde Brawn. “Het gevecht in de eerste bocht bij de start was veelzeggend en zette de toon voor de race. Ik geloof dat de bocht voor Max was. Hij had de lijn, hij had de goede positie op de baan.” Verstappen kwam als bovenliggende partij uit de eerste bochtencombinatie, een klagende Hamilton met lichte schade aan zijn voorvleugel achter zich latend. “Achteraf zou Lewis willen dat hij zich op dat moment even had ingehouden, zeker gezien de natte omstandigheden. Maar mogelijk hield hij rekening met de eveneens achteropkomende Sergio Perez, die vlak achter hem zat. Hij was nadrukkelijk op zoek naar een plekje waar ze hem niet konden inhalen.”

Vervolgens zag Brawn zowel Hamilton als Verstappen in het verdere verloop van de race enkele zeldzame foutjes maken. “Voor Hamilton was het zo’n dag die veel invloed kan hebben op een kampioenschap waarin het zo dicht bij elkaar ligt. Hij maakte een zeldzaam foutje, maar herstelde zich goed en leidt nog steeds de titelrace. Voor Verstappen was de race af en toe een beetje lastig en hij had een paar momenten, zoals toen hij bijna de auto verloor voor de herstart. Maar hij reed zelfverzekerd, drukte zijn stempel en verdiende de overwinning volledig.” Lees ook:

Analyse: Winnaars en verliezers van F1-spektakel in Imola Internationale media over Verstappen in Imola en chaos bij Mercedes

Volgens Brawn bood Imola dan ook het ideale voorproefje van wat ons nog te wachten staat in het komende, lange Formule 1-seizoen. “Dit gaat een zware strijd om het kampioenschap worden en dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn verwacht ‘titanenstrijd’ tussen Hamilton en Verstappen