Het laatste formule 1 nieuws

Brawn voorspelt grotere gaten tussen teams vanaf 2022: ‘Gaan een stap terug doen’

Brawn voorspelt grotere gaten tussen teams vanaf 2022: ‘Gaan een stap terug doen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Waar dit jaar de teams op de grid qua snelheid en performance dichter bij elkaar liggen dan vele voorgaande jaren, ziet sportief directeur Ross Brawn deze situatie vanaf 2022 al verdampen. De Formule 1 -expert stelt dat de nieuwe reglementen onomstotelijk zullen zorgen voor een minder competitieve situatie, al ziet hij dit niet in de weg liggen van spanning op de baan.

Gevraagd naar de mogelijkheid van een verder verspreide grid als gevolg van de nieuwe reglementen in 2022 antwoordt Brawn: “Ja, ik denk dat dat precies is wat er zou kunnen gebeuren.” Dit meldt de Brit in gesprek met PlanetF1 .

“We genieten van een topjaar” , vervolgt de sportief directeur, “maar de auto’s zijn nog steeds ongelooflijk lastig als ze elkaar volgen, dus we zouden mogelijk een stapje terug kunnen doen wat betreft de nabijheid van het veld.”

Desondanks gelooft Brawn dat ook de nieuwe reglementaire situatie zich zal lenen voor spanning en sensatie: “Dan denk ik dat we de komende jaren een aantal geweldige races zullen zien” , zo voorspelt hij. Meer testmogelijkheden

Een van de mogelijkheden om te verzekeren dat teams ook in 2022 optimaal van start kunnen gaan betreft in Brawn’s optiek een langere pre-season test. “Ik denk dat we voor 2022 een langere pre-season test zullen hebben, of een serie tests” , stelt hij.

“Met de nieuwe auto moeten we de teams de tijd geven om het echt te begrijpen en zich in te werken, dus ik denk dat we anticiperen op het hebben van ten minste twee tests voorafgaand aan het seizoen” , concludeert Brawn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn voorspelt grotere gaten tussen teams vanaf 2022: ‘Gaan een stap terug doen’