Het laatste formule 1 nieuws

Brawn ziet Tsunoda de show stelen in Bahrein: 'Beste rookie van de afgelopen jaren'

Brawn ziet Tsunoda de show stelen in Bahrein: ‘Beste rookie van de afgelopen jaren’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Debuut Tsunoda Ross Brawn noemt Yuki Tsunoda de beste debutant in de Formule 1 sinds jaren. De F1-topman is onder de indruk van de Japanner na de openingsrace in Bahrein en hoopt dat hij weer kan zorgen voor volle tribunes in zijn land op het circuit van Suzuka.

Tsunoda reed zondag voor het team van AlphaTauri zijn allereerste race in de Formule 1. Normaal gesproken doe je het als debutant al goed als je de finishlijn haalt, maar de twintigjarige Tsunoda overtrof alle verwachtingen door als negende te finishen op het Bahrain International Circuit. Daarmee heeft hij diepe indruk gemaakt op Brawn.

Artikel gaat verder onder video Briljant debuut

“Ik heb hem dit weekend voor het eerst ontmoet en het is een indrukwekkend ventje”, schrijft Brawn op F1.com . “Hij liet een aantal briljante dingen zien in de race en dat is bemoedigend aangezien het zijn eerste F1-race was. Hij is de beste rookie die de Formule 1 in jaren heeft gehad en was geweldig in elke raceklasse waarin hij heeft meegedaan. Zijn promotie naar Red Bull ziet eruit als een geweldige zet.” Oude tijden herleven

Met de komst van Tsunoda in de koningsklasse van de autosport hoopt Brawn dat oude tijden herleven. Onder meer Takuma Sato en Kamui Kobayashi gingen Tsunoda voor als Japanners in de F1 en Brawn hoopt dat Tsunoda net zo veel te weeg kan brengen. “We herinneren ons allemaal de glorieuze dagen van volle tribunes op Suzuka en de passie van de Japanse fans. Ik denk dat we dat weer gaan krijgen en dat is ongelofelijk mooi om te zien.” Gaat Tsunoda een goede indruk achterlaten in 2021?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brawn ziet Tsunoda de show stelen in Bahrein: ‘Beste rookie van de afgelopen jaren’