Het laatste formule 1 nieuws

'Braziliaanse Formule 1 GP keert terug in Rio de Janeiro'

‘Braziliaanse Formule 1 GP keert terug in Rio de Janeiro’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op het internet circuleert er een brief rond die F1-baas Chase Carey op 14 september schreef aan de vice-gouverneur van Rio de Janeiro, daarin vermeldde de Amerikaan dat men een akkoord heeft gevonden met Motorsports LCC om een race te organiseren in Rio de Janeiro. Deze race zal waarschijnlijk plaats moeten vinden op het nieuw te bouwen Rio Motorpark-circuit. Het heeft er alle schijn van dat het akkoord betrekking heeft op het 2021-seizoen.

Dat zou betekenen dat de Formule 1 afscheid zou nemen van het circuit van Interlagos in Sao Paulo en na een afwezigheid van 31 jaar terug zou keren in Rio de Janeiro. Daarvoor moeten de verschillende autoriteiten in de buurt van Rio echter nog wel de goedkeuring geven aan de organisatie van het circuit en Liberty Media. Daarnaast is het ook nog afwachten of het Covid19-virus op dat moment nog een rol van betekenis zal spelen.

Het Rio Motorpark-circuit werd vorig jaar met hulp van circuitontwerper Hermann Tilke aangepast. In eerste instantie werd gedacht dat het circuit vernoemd zou worden naar Ayrton Senna , maar uiteindelijk werd er net als op Interlagos voor gekozen om de S-bocht op het circuit te vernoemen naar de drievoudig wereldkampioen.

Max Verstappen , Red Bull en Honda moeten door na de bekendmaking van het stoppen van Honda. Welke gevolgen heeft dit voor de korte termijn én welke motorleverancier moet er achterin de Red Bull komen? Dit en meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwe podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Braziliaanse Formule 1 GP keert terug in Rio de Janeiro’