Het laatste formule 1 nieuws

Braziliaanse GP-promotor waarschuwt: "Sport zal bij ons over 40 jaar dood zijn"

Braziliaanse GP-promotor waarschuwt: “Sport zal bij ons over 40 jaar dood zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tamas Rohonyi, promotor van de Grand Prix van Brazilië, waarschuwt voor de toekomst van de motorsport in zijn land als het evenement voorgoed van de Formule 1-kalender verdwijnt. De Braziliaanse inbreng in de koningsklasse zal naar zijn verwachtin flink slinken.

Promotor Tamas Rohonyi luidt daarom de noodklok. “Heel veel mensen zijn hiervan afhankelijk. Niet alleen in de Formule 1, in heel veel andere takken ook. Brazilië is een belangrijke locatie, al is het maar vanwege de traditie. Brazilianen zijn acht keer wereldkampioen geworden’’ , zegt Rohonyi in gesprek met Motorsport.com.

Rohonyi windt er geen doekjes om en vreest voor het einde van Braziliaanse successen in de Formule 1, als de race niet meer terugkeert. “Ik sprak met de president van de Braziliaanse ASN en hij zei tegen mij: “Als we de race verliezen, zal de Braziliaanse autosport dood zijn voor de komende 40 jaar. Omdat al de kinderen die kart rijden, hopen ze op een dag naar de F1 te gaan. Maar ze zullen stoppen.”” Sinds 1973

Normaliter behoort Brazilië standaard tot de racekalender. Sinds 1973 wordt er onafgebroken gereden op Interlagos, het befaamde circuit. Door de gevolgen van het coronavirus besloot de Formule 1 dit seizoen een streep te zetten door de Amerikaanse races, waardoor ook Brazilië dit jaar geen gastheer is.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Braziliaanse GP-promotor waarschuwt: “Sport zal bij ons over 40 jaar dood zijn”