Het laatste formule 1 nieuws

BREAKING: Aangepast tijdschema voor de F1 GP van Emilia-Romagna

BREAKING: Aangepast tijdschema voor de F1 GP van Emilia-Romagna

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli Vorige week vrijdag 9 april overleed prins Philips op 99-jarige leeftijd. Het lid van het Britse koninklijke familie droeg de autosport een warm hart toe en uit respect voor de begrafenisplechtigheid hebben de Formule 1 -bazen besloten de starttijden van sessies voor het GP-weekend in Emilia-Romagna aangepast.

Zo zijn de eerste en tweede vrije training op vrijdag een half uur naar voren gehaald. De derde training en de kwalificatie op zaterdag zijn zelfs een uur naar voren gehaald. De starttijd van de race op zondag blijft ongewijzigd, namelijk 15:00 uur Nederlandse tijd.

Waarom zijn de tijden op vrijdag én op zaterdag aangepast? Dat heeft te maken met de reglementen van de sport, die laten weten dat er tussen de tweede vrije training en de derde training op zaterdag tenminste negentien uur moet zitten. Daarnaast moet er minimaal twee uur tussen het einde van derde training en de kwalificatie moet zitten. Voor de kwalificatie op zaterdag wordt een minuut stilte in acht genomen. Check hieronder de nieuwe starttijden

Lees het hele artikel op de volgende pagina BREAKING: Aangepast tijdschema voor de F1 GP van Emilia-Romagna