Het laatste formule 1 nieuws

BREAKING: Formule 1-race in Portimão zo goed als zeker

BREAKING: Formule 1-race in Portimão zo goed als zeker

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Het gonsde de afgelopen dagen van de geruchten over de terugkeer van de Portugese Grand Prix in Portimão. En vandaag is het officieel, althans op een contract met de organisatie in Portugal na dan.

“Het is de bedoeling van de Formule 1 om de lege positie [op de F1-kalender] te vullen met een race in Portimão in Portugal op de data die al op de kalender staan. De uiteindelijke overeenkomst is nog onderhevig aan contract met de promotor”, valt te lezen in de persverklaring van de FIA.

“Strikte COVID-19-protocollen stelden de Formule 1 in staat om 17 evenementen te organiseren in 2020 en zullen ons in staat stellen om in 2021 opnieuw een wereldkampioenschap te houden. Hoewel veranderende omstandigheden flexibiliteit vereisen, werken de FIA ​​en Formule 1 op alle niveaus, van overheid tot lokale zorg eraan dat de kalender verloopt zoals gepland.”

Het contract met de organisatie en de promotor in Portugal lijken een formaliteit te zijn, dus de race gaat zo goed als zeker door op 2 mei 2021.

Lees het hele artikel op de volgende pagina BREAKING: Formule 1-race in Portimão zo goed als zeker