Het laatste formule 1 nieuws

BREAKING: HONDA GAAT FORMULE 1 VERLATEN

BREAKING: HONDA GAAT FORMULE 1 VERLATEN

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda heeft deze ochtend aangekondigd dat het na 2021 de Formule 1 gaat verlaten. Red Bull verliest daardoor haar motorleverancier na volgend jaar.

Een grote klap voor Red Bull. Honda was bezig aan haar zesde jaar terug in de Formule 1, waarvan het laatste anderhalf jaar met Red Bull en de laatste tweeënhalf jaar met Toro Rosso / AlphaTauri. Daarvoor kende de Japanse motorleverancier een tegenvallende periode met McLaren .

Honda zegt trots te zijn op haar prestaties de afgelopen jaren in de Formule 1 en vertelt in haar persbericht meer over de keuze om de sport te verlaten. “De auto-industrie bevindt zich in een periode van grote verandering. Honda wil vanaf 2050 klimaatneutraal opereren, een doel dat binnen ons bedrijf een van de hoogste prioriteiten heeft.”

“Daarom moet Honda haar ontwikkeling richten op de toekomst en de ontwikkeling van toekomstige technologieën en technieken. Daarom heeft Honda dit jaar een nieuw onderzoekscentrum opgericht waar het al haar kennis zal richten die bijdragen aan het doel om in 2050 klimaatneutraal te kunnen opereren. Er is dan ook besloten om onze deelname in de Formule 1 per 2021 te beëindigen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina BREAKING: HONDA GAAT FORMULE 1 VERLATEN