Het laatste formule 1 nieuws

BREAKING NEWS: GP van Australië gaat definitief niet door in 2021

BREAKING NEWS: GP van Australië gaat definitief niet door in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Australian Grand Prix Organisation De organisatoren van de GP van Australië hebben laten weten dat de race dit jaar alsnog niet zal doorgaan. Eerder werd de race al uitgesteld van maart naar november.

Normaal gesproken is de Australische GP de eerste race op de F1-kalender maar omwille van de pandemie met het coronavirus werd de openingsrace in Melbourne uitgesteld naar het najaar. De organisatoren maakten bovendien handig gebruik van het uitstel om het stratencircuit aan te passen en verbeteringswerken uit te voeren.

De wereldwijde pandemie met het coronavirus blijft echter voor opflakkeringen met besmettingen zorgen die op zich dan weer tot extra maatregelen leiden. Zo werd er recent beslist dat de inreisbeperkingen naar Australië verstrengd worden.

Daardoor is het op logistiek vlak bijna onmogelijk voor de F1-teams om vlot in en uit Australië te geraken. Een afgelasting van de Australische GP is dan ook de enige optie. Geen F1-race op het vernieuwde stratencircuit van Albert Park in Melbourne dus, al hoopt de Formule 1 wel nog steeds om dit jaar een F1-kalender met 23 races te hebben.

Dat wordt niet eenvoudig want eerder raakte al bekend dat ook Singapore wegvalt en onder meer de race in Japan staat ook fel ter discussie. De Formule 1 zal dus op zoek moeten naar vervangers. Op sommige circuits twee races op rij organiseren, zoals in Oostenrijk, behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina BREAKING NEWS: GP van Australië gaat definitief niet door in 2021