Het laatste formule 1 nieuws

Brengt Haagse Daniël (14) de historische naam Ligier weer terug naar de Formule 1?

Brengt Haagse Daniël (14) de historische naam Ligier weer terug naar de Formule 1?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniël Ligier wist het al toen hij acht jaar was: hij gaat Formule 1-coureur worden. Nu, zes jaar later, heeft hij de eerste stappen richting deze koningsklasse van de autosport gezet. Heel wat trainingen op de kartbaan van de Uithof en heel wat kartwedstrijden heeft de jonge Hagenaar inmiddels afgewerkt. Vorig jaar kwam dan de bekroning: de titel in de categorie GK4 junior nationaal.

Daarmee is het tijd voor de volgende stap: de Formule 4, een raceklasse in open bolides, net als de Formule 1. ,,Het rijdt wel anders dan karts, omdat in deze auto’s vering zit, dus daar moet je rekening mee houden. De topsnelheid is ongeveer 230 kilometer per uur. Dat haal je wel op circuits als Zandvoort en Spa.”

Daniël, die zowel de Nederlandse als de Franse nationaliteit heeft, meldde zich bij de FFSA Academy in Le Mans. Daar werd hij getest. In een simulator en later ook in de raceauto moest hij laten zien wat hij kon. ,,Ik dacht: ik heb maar één kans om te laten zien dat ik goed genoeg ben. De omstandigheden waren niet ideaal. Ik had regen, hagel en ook een beetje sneeuw. Later droogde de baan wel weer op.” Maar Daniël maakte indruk en werd toegelaten. Daniël Ligier in het Louwman Museum bij de auto die zijn droom weerspiegelt: de Formule 1 auto van Toyota. © Frank Jansen De keuze voor de Formule 4 komt niet uit de lucht vallen. ,,We hebben gekeken welke stappen ik moet zetten naar de Formule 1″, vertelt Daniël naast de Formule 1-auto van Toyota in het Louwman Museum in Den Haag. ,,Die klasse komt na de Formule 4, Formule Renault, Formule 3 en Formule 2. Het doel is nog steeds de Formule 1, dat kan in 2024.”

Als voorbeelden noemt hij Pierre Gasly, de Franse F1-coureur die dezelfde coach had als die Daniël nu krijgt, en natuurlijk Max Verstappen. ,,Max rijdt heel agressief, zo ben ik zelf ook. Ik wacht niet meer dan een ronde om in te halen. Vorig jaar ben ik naar de Formule 1-race op Spa-Franchorchamps geweest. Max lag er toen na één ronde […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brengt Haagse Daniël (14) de historische naam Ligier weer terug naar de Formule 1?