Het laatste formule 1 nieuws

Briatore: "Er zijn geen persoonlijkheden meer in de F1"

Briatore: “Er zijn geen persoonlijkheden meer in de F1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een interview met het Spaanse Antena 3 spreekt Flavio Briatore zich duidelijk uit over de huidige generatie Formule 1 -coureurs. “De coureurs van nu worden door de mensen alleen nog herkend wanneer ze hun raceoverall aan hebben, anders weet niemand wie ze zijn. Vroeger waren er persoonlijkheden in de Formule 1, er heerste een rivaliteit op de paddock. Nu kan ik alleen maar concluderen dat het niet meer is zoals het vroeger was, er zijn geen persoonlijkheden meer. Alles is laten we zeggen, georganiseerd”, aldus de immer uitgesproken Briatore.

Briatore boekte in het verleden grote successen in de Formule 1. Zo won de Italiaan twee wereldtitels met Michael Schumacher als met Fernando Alonso. De inmiddels 70-jarige Briatore is dan ook blij met de terugkeer van de Spanjaard in de koningsklasse van de autosport. “Al toen ik Fernando voor de eerste keer zag rijden, wist ik dat hij een grote coureur zou worden. Ik sprak een keer met hem en daarna hebben we direct een contract ondertekend. Ik zag dat hij niet alleen talent had, maar ook beschikte over het juiste karakter.”

“We hebben samen prachtige tijden beleefd in de Formule 1, grote successen geboekt en daarom ben ik ook super blij met zijn terugkeer in de Formule 1. Hij is een eerlijke jongen, sterk en solide. Daarom ben ik ervan overtuigd dat hij het goed zal gaan doen. Fernando zal indruk gaan maken, omdat hij nog altijd de honger heeft om te presteren”, aldus de lovende woorden van Briatore die geen enkele twijfel lijkt te hebben over de potentie van zijn voormalige Renault -pupil.

“Ik heb echt totaal geen twijfels over de comeback van Fernando. Hij behoort nog altijd tot de beste coureurs van de wereld en dat zal hij in 2021 ook laten zien. Hij is keihard aan het trainen en hij zal er volgend seizoen staan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Briatore: “Er zijn geen persoonlijkheden meer in de F1”