Het laatste formule 1 nieuws

Briljant titelgevecht kan Haug bekoren: "Verstappen tegen Hamilton lijkt op de goede, oude tijd"

Briljant titelgevecht kan Haug bekoren: “Verstappen tegen Hamilton lijkt op de goede, oude tijd”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verstappen versus Hamilton Iedere racefanaat wordt in 2021 op zijn wenken bediend met een ongekend spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton . Ook Norbert Haug geniet van volle teugen van de titanenstrijd en hij noemt het gevecht dan ook historisch.

Haug, lange tijd vice-directeur van de autosporttak van Mercedes -Benz, vindt de strijd om de wereldtitel dit jaar ongekend boeiend en het doet hem denken aan de tijd waarin Michael Schumacher en Mika Hakkinen elkaar het leven zuur maakten. “Het duel Verstappen tegen Hamilton laat niets te wensen over. Zelfs als je vooral veel herinneringen hebt aan die goede, oude tijd in de Formule 1. Ik denk dat het nooit beter, extremer en moeilijker is geweest dan dit jaar”, klinkt hij stellig tegenover Sky Deutschland . Intelligentie van Verstappen

De 68-jarige Duitser kan van beide coureurs enorm genieten. “Hamilton is een heel volwassen en elegante coureur. Hij maakt heel weinig fouten”, zegt hij. Ook is hij groot fan van de Nederlander. “Ik ben extreem onder de indruk van Verstappen. Hij is veel jonger dan Hamilton en laat heel veel zien”, jubelt de oud Mercedes-directeur. “Verstappen heeft een enorme stap gemaakt. Hij is veel intelligenter geworden. Hij neemt nog steeds risico’s, maar niet zoals vroeger.” Geen fouten maken onder druk

Volgens Haug is het een kwestie van zelfbeheersing en geen fouten maken richting de felbegeerde wereldtitel. “Ik denk dat er veel druk zal zijn. Zelfs de koelste coureurs worden in dit soort situaties nerveus. Onder druk kun je hier en daar een fout maken, kijk maar naar Hamilton onder druk van Verstappen. Je ziet in de interviews hoe bezorgd Toto Wolff is, ook kijkende naar de zeer waarschijnlijke motorwissel”, besluit hij. Vind jij Verstappen ook rustiger dan paar jaar geleden?

Niet rustiger, Max probeert Hammie uit te dagen.

Max heeft nu meerdere voordelen, Hammie weet dat, wolf ook.

Ook bij Hammie komt een wissel, en hij weet dat uiteraard, alleen bij Max viel dat heel goed uit dankzij de Goden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Briljant titelgevecht kan Haug bekoren: “Verstappen tegen Hamilton lijkt op de goede, oude tijd”