Het laatste formule 1 nieuws

Britse F1-prominenten waarschuwen Verstappen: "Het is nog niet voorbij"

Britse F1-prominenten waarschuwen Verstappen: “Het is nog niet voorbij”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In Groot-Brittannië zat men ook vol verbazing te kijken naar de Mexicaanse Grand Prix, gedurende welke Red Bull op zondag ongenaakbaar was. Het begon volgens Martin Brundle allemaal in de eerste ronde. ” Lewis Hamilton en Valtteri Bottas lieten de deur wagenwijd open staan voor de machtige Max Verstappen “, zo oordeelt hij in zijn column voor Sky Sports .

“Vervolgens domineerde en controleerde Max de rest van de Grand Prix en hield hij zich vooral bezig met zijn banden en hoe deze het ophielden in vergelijking met zijn rivalen. Op wat gevechten in het middenveld en Sergio Perez die Hamilton bij wist te halen na, gebeurde er niet veel. Alleen in de eerste ronde zagen we twee coureurs uitvallen.”

De oud-coureur zag hoe Verstappen op die manier zijn voorsprong uitbreidde tot negentien punten, maar weet als geen ander dat dat geen garantie is op succes. “Max weet heel goed, net als Lewis, dat dit weer heel snel anders kan zijn. Op de zondagochtend voor de Britse Grand Prix leidde Verstappen met 33 punten en de crash zorgde ervoor dat de titelstrijd weer op zijn kop kwam te staan.”

“Max is bovendien slim genoeg om niet al een hand op de wereldtitel te leggen. Hij houdt zijn handen in zijn zakken. Er zijn namelijk nog 107 punten voor het grijpen dit seizoen, met een sprintraceweekend in Brazilië in het verschiet. Red Bull is daar de favoriet, aangezien het een hobbelig circuit is op 765 meter hoogte”, aldus Brundle. Palmer: Hamilton mag blij zijn met zijn Mexicaanse GP

Een andere voormalig coureur uit Groot-Brittannië, Jolyon Palmer, blikt op F1.com eveneens terug op de Mexicaanse Grand Prix. De zege van Verstappen kwam niet als een verrassing. “Max was zo dominant in Mexico dat zijn overwinning voor niemand als een verrassing kwam. Nu zijn voorsprong negentien punten is, heerst het gevoel dat het zijn titel is ‘om te verliezen’.”

“Toch denk ik, hoe gek het ook klinkt, dat Hamilton heel blij kan zijn met de uitslag van de Mexicaanse Grand Prix. Dat Hamilton meer zeven punten heeft verloren in de titelstrijd, is een acceptabele uitkomst. Het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Britse F1-prominenten waarschuwen Verstappen: “Het is nog niet voorbij”