Het laatste formule 1 nieuws

Britse pers geeft applaus aan Verstappen: 'Briljante vertoning'

Britse pers geeft applaus aan Verstappen: ‘Briljante vertoning’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1- fans over de hele wereld keken naar een fascinerende race in Rusland, maar voor de Britse fans was het een mix van vreugde en hartzeer. Lewis Hamilton won de race en verzekerde zich van zijn honderdste overwinning in zijn Formule 1-carrière, terwijl de aanstormende Lando Norris een grote teleurstelling had nadat een verkeerde bandenkeuze hem zijn eerste overwinning in de sport kostte.

BBC Sport belicht het drama in de laatste paar ronden: “Lewis Hamilton won zijn honderdste Formule 1-race, terwijl een hectische laatste paar ronden in de Russische Grand Prix door hevige regenval de hoop van Lando Norris op een eerste overwinning de grond in boorde. De regen hielp Hamilton’s titelrivaal Max Verstappen van de zevende naar de tweede plaats in zijn Red Bull nadat hij perfect op tijd zijn banden wisselde. Door de overwinning van de Brit gaat hij weer aan de leiding in de titelstrijd, maar doordat Verstappen in Sotsji van achteraan de startgrid kwam, bedraagt Hamiltons voorsprong nog slechts twee punten.”

The Guardian grapt dat Anton Pavlovich Tsjechov, een Russische toneelschrijver, het verhaal van de GP van Rusland heeft geschreven. “Met hoog drama en hartzeer was de Russische Grand Prix een gepast Tsjechoviaanse aangelegenheid aan de oevers van de Zwarte Zee. Intens en meeslepend tot aan de laatste ronden eindigde het met glorie voor de hoofdrolspeler Hamilton, die zijn honderdste Formule 1-overwinning behaalde, maar smart voor Lando Norris, de andere hoofdrolspeler in Sochi, die met een bleek gezicht en verslagen achterbleef na een heilzame herinnering aan hoe wreed sport kan zijn.”

The Telegraph kijkt naar het hartzeer van Lando Norris. “Een verslagen Lando Norris was tot tranen toe geroerd nadat hij zijn eerste overwinning in de Formule 1 door zijn vingers zag glippen tijdens de Grand Prix van Rusland. Na de eerste poleposition uit zijn carrière lag Norris op koers voor een fabelachtige eerste overwinning, maar hij verloor de leiding in een dramatische race met nog maar twee ronden te gaan.”

The Mirror kijkt naar de titelstrijd. “Hamilton hield stand en schreef daarmee nog meer geschiedenis in een toch […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Britse pers geeft applaus aan Verstappen: ‘Briljante vertoning’