Het laatste formule 1 nieuws

Britse pers steunt Hamilton: 'Verstappen had achteruit moeten gaan'

Britse pers steunt Hamilton: ‘Verstappen had achteruit moeten gaan’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Italiaanse Grand Prix had het allemaal. Op elke willekeurige dag zou de McLaren een een-twee finish de voorpagina’s in Groot-Brittannië hebben gehaald. Maar zoals de aard van de Formule 1 in 2021 is, zien we dat niet. In plaats daarvan zagen we de auto’s van de twee WK-kandidaten op elkaar gestapeld in het grind. Lewis Hamilton en Max Verstappen crashten samen en haalden elkaar uit de race. Hier is hoe de Britse pers reageerde op de Grand Prix van Italië.

BBC Sport wijst direct naar het indrukwekkende werk van de halo. “Red Bull’s Verstappen flipte naast Hamilton terwijl de twee streden om de positie. De achterkant van Verstappen’s auto landde op Hamilton’s Mercedes, waarna de halo voorkwam dat de zevenvoudig kampioen letsel opliep. Verstappen bleef vijf punten voor op Hamilton in de titelstrijd. De Nederlander kreeg na de race wel een gridstraf van drie plaatsen van de stewards, te nemen bij de Grand Prix van Rusland over twee weken.”

The Telegraph heeft het over hoe gelukkig Hamilton zich voelde dat hij ongedeerd was bij de crash. “Nog geen twee maanden na hun snelle botsing op Silverstone, waarbij Verstappen in het ziekenhuis belandde maar de Nederlander gelukkig niet ernstig gewond raakte, was het Hamilton die zijn gelukssterren dankte. Met Hamilton en Verstappen uit de running en de safety car die plaats maakte met 22 ronden te gaan, konden McLaren’s Daniel Ricciardo en Lando Norris naar een historisch een-tweetje. De eerste Grand Prix-overwinning van het Woking-team in bijna negen jaar.”

Kijkend naar het samenkomen voorspelt The Guardian dat noch Hamilton noch Verstappen een duimbreed zullen toegeven tijdens de rest van het seizoen. “De Formule 1 heeft de kampioenschapsstrijd waarnaar het lang heeft verlangd, maar tijdens de Grand Prix van Italië werd de rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen fysiek en erger nog, potentieel fataal. De loftuitingen behoorden toe aan McLaren en een opmerkelijk een-tweetje voor Daniel Ricciardo en Lando Norris op Monza, maar het drama dat dit fascinerende seizoen heeft aangewakkerd, concentreerde zich opnieuw op de twee titelhoofdrolspelers. Nu gericht op een gevecht dat zo intens is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Britse pers steunt Hamilton: ‘Verstappen had achteruit moeten gaan’