Het laatste formule 1 nieuws

Brown bevestigt: 'Hülkenberg staat bovenaan ons IndyCar-lijstje voor 2023'

Brown bevestigt: ‘Hülkenberg staat bovenaan ons IndyCar-lijstje voor 2023’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toekomst Nico Hülkenberg Zak Brown heeft bevestigd dat Nico Hülkenberg bovenaan de lijst staat voor een fulltime IndyCar-zitje in 2023. De voormalig Formule 1-coureur heeft zijn eerste test in een IndyCar-wagen er inmiddels opzitten en heeft hierbij een goede indruk gemaakt.

Hülkenberg moest de Formule 1 aan het einde van 2019 noodgedwongen verlaten, nadat het team van Renault hem de deur gewezen had. Het duurde echter niet lang voordat hij weer in een Formule 1-wagen zat. De Duitser keerde in 2020 namelijk tot drie keer toe terug als invaller bij het team van Racing Point . In 2021 werd hij de officiële reservecoureur van Aston Martin, maar wederom bleef een vast zitje uit. Er is momenteel nog maar één plekje vrij voor 2022 en de kans dat die naar Hülkenberg gaat, is erg klein te noemen. De coureur uit Emmerich is daarom naarstig op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Afgelopen maandag heeft Hülkenberg op Barber Motorsports Park getest met Arrow McLaren SP. Hierbij legde hij in totaal zo’n 108 ronden af in de IndyCar-wagen. Hij was weliswaar de langzaamste coureur van het veld, maar wist alsnog een goede indruk achter te laten op Taylor Kiel. “Hij heeft de hele dag niets fout gedaan”, zo liet de teambaas van Arrow McLaren SP optekenen. Hülkenberg naar IndyCar?

Ook McLaren-CEO Zak Brown ziet mogelijkheden voor de Duitser in IndyCar. “IndyCar beloont agressieve coureurs, en we beschouwen Nico als een man who gets up on the wheel , zoals ze in Amerika zeggen. We vinden het fantastisch om hem te zien en ik denk dat hij ervan zal genieten, net als Fernando [Alonso], Romain [Grosjean] en Marcus Ericsson.”

Het is de bedoeling dat McLaren in 2022 een aantal races met een derde coureur aan de start verschijnt, om vervolgens vanaf 2023 tijdens iedere race drie auto’s starten. Wie die derde coureur wordt is nog onbekend, maar Brown kan bevestigen dat Hülkenberg bovenaan het lijstje staat. Dit heeft hij mede te danken aan McLaren Formule 1-teambaas Andreas Seidl, die in het verleden veel heeft samengewerkt met Hülkenberg. “Hij kent Nico, ze hebben een goede geschiedenis. Andreas […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brown bevestigt: ‘Hülkenberg staat bovenaan ons IndyCar-lijstje voor 2023’