Het laatste formule 1 nieuws

Brown hoopt op titelstrijd 'tussen drie of vier teams'

Brown hoopt op titelstrijd ’tussen drie of vier teams’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

CEO van McLaren , Zak Brown hoopt dat er komend Formule 1-seizoen drie of vier teams gaan strijden om het kampioenschap . De laatste keer dat dit gebeurde, is namelijk wel al een tijd geleden. Nieuwe regels rond aerodynamica zouden de auto’s dichter bij elkaar moeten brengen. Brown omschrijft het al “het ultieme streven” voor het nieuwe tijdperk waar de Formule 1 zich vanaf aankomend seizoen in zal gaan bevinden. Nieuwe regels in die Formule 1 zorgen ervoor dat de hele aerodynamica van de auto’s heel anders is, dat in combinatie met regels die ervoor moeten zorgen dat teams meer aan elkaar gewaagd zullen zijn, moet voor een historisch gevecht gaan zorgen.

“Ik denk dat misschien één team misschien de boventoon zal voeren in de eerste paar races van het seizoen, maar ik verwacht dat andere teams snel zullen aansluiten.” Brown hoopt niet alleen voor spanning bij de constructeurs, maar ook bij de strijd om de rijders titel, zo vertelde hij tegen het Duitse Formel1.de.

Tijdens de laatste grote regelverandering in 2014 kwam er één team als grote winnaar uit de bus, Mercedes rolde het hele veld op. Brown verwacht niet dat we gedurende het seizoen één dominante factor zullen zien.

Afgelopen seizoen ging het kampioenschap tussen twee coureurs van twee verschillende teams: Max Verstappen in de Red Bull en Lewis Hamilton in de Mercedes. De Amerikaan hoopt dat het komend seizoen niet blijft bij twee coureurs. “Het 2021 seizoen was echt fantastisch. Met de nieuwe regels hoop ik dat het komend seizoen nog beter zal gaan worden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brown hoopt op titelstrijd ’tussen drie of vier teams’